Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 cele mai populare jocuri de societate in Romania?

Foarte multi oameni sunt pasionati de jocuri de societate , fie ca este vorba despre adulti sau despre copii. Desi credem…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at September 24, 2019

Foarte multi oameni sunt pasionati de jocuri de societate , fie ca este vorba despre adulti sau despre copii. Desi credem ca  aceste jocuri sunt prezente in societatea noastra de putina vreme, adevarul este cu totul altul. Unul dintre cele mai vechi jocuri, spre exemplu, dateaza din anii 3100 inainte de Hristos, din Egiptul Antic. Acesta se numea Senet si avea reguli destul de complexe, jucandu-se pe o tabla cu 30 de patrate.

Jocurile de societate au fost prezente si in Mesopotamia, prin jocul regal Ur sau in alte civilizatii mai mult sau mai putin cunoscute. Ceea ce este cert este ca oamenii s-au jucat inca din cele mai vechi timpuri. Tot cert este faptul ca astazi jocurile de societate au atins un apogeu. Exista mii de jocuri, care mai de care mai interesante si se organizeaza adevarate competitii mondiale ce le au drept subiect.

Daca iti doresti sa patrunzi in lumea jocurilor de societate si nu stii ce sa te joci, iata un top al celor mai populare 5 jocuri pe care le gasesti pe piata:

  1. Dixit. Este un joc deosebit de frumos, atat pentru adulti cat si pentru copii. Lansat in 2008 si devenit jocul anului in 2010, se remarca prin reguli simple si posibilitatea de a fi jucat de un numar mare de oamni. Partea cu adevarat interesanta la acest joc este faptul ca pune imaginatia fiecarui jucator la contributie si poate sa genereze doze intregi de amuzament.
  2. Taboo. Este un joc destul de complex, ce poate fi jucat de copii de peste 12 ani. Gandit pentru a fi jucat pe echipe, implica de asemenea imaginatia jucatorilor. Seamana foarte mult cu activity, insa are expresii si cuvinte ceva mai complexe.
  3. Stai la coada. Daca vrei sa afli mai multe despre perioada comunista, acest joc este extrem de potrivit. Fiecare jucator primeste un cartonas  pe care se afla o serie de produse si pe care trebuie sa le cumpere, stand la diverse cozi.
  4. Activity. Este cel mai de succes joc de societate din ultima vreme si are toate motivele sa fie, in conditiile in care este extrem de distractiv si poate sa puna la contributie atat imaginatia, cat si talentul actoricesc sau talentul artistic.
  5. Dominion. Este un joc de carti lansat in 2008 care se lauda cu o complexitate foarte mare. Spre deosebire de alte jocuri, acesta se bazeaza pe strategia pe care si-o face fiecare jucator.

O seara de jocuri este intotdeauna o seara reusita. Daca te plictisesti, asadar, tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti chemi prietenii pentru un joc de societate.

 

 

Comments

comments