Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 3 tipuri de usi de garaj care se dovedesc foarte eficiente

Usile clasice de garaj nu mai sunt de multa vreme cautate de cei care au garaje. Este oarecum firesc, in…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at August 31, 2019

Usile clasice de garaj nu mai sunt de multa vreme cautate de cei care au garaje. Este oarecum firesc, in conditiille in care exista numeroase alte variante care permit adaugarea de accesorii usi garaj  si ofera flexibilitate. O usa moderna de garaj se deschide prin telecomanda, ocupa foarte putin spatiu, atat atunci cat este inchisa, cat si atunci cand este deschisa si izoleaza excelent. Care sunt cele mai populare 3 tipuri de usi, insa?

  1. Usile de garaj sectionale. Sunt foarte atractive pentru simplul motiv ca atunci cand se deschid nu ocupa din spatiul destinat garajului si nici din spatiul exterior. Acestea sunt ceva mai costisitoare decat alte variante de usi, insa ofera o etansare extrem de buna, sunt operate cu usurinta fie manual, fie printr-o telecomanda si sunt excelente impotriva eventualilor hoti. Poti alege intre multe modele, dimensiuni si culori, in asa fel incat sa te bucuri de o personalizare excelenta a usilor. Este adevarat ca pentru o usa sectionala ai nevoie de spatiu in adancime in garaj, deoarece acestea se culiseaza catre adancime, insa daca vrei sa tii o masina in aceasta incapere, cu siguranta vei avea acest spatiu. Un alt dezavantaj este montajul care este destul de dificil. Totusi, exista echipe de profesionisti care pot asigura un montaj excelent.
  2. Usile basculante de garaj. Sunt variante economice si la indemana, usor de montat si de utilizat. Marele avantaj pe care il ofera este faptul ca ofera o protectie excelenta antiefractie. Acestea se inchid in doua sau 3 puncte, sunt usoare, au numeroase modele si culori si au un pret mic. Spre deosebire de usile sectionale, pot fi montate cu usurinta chiar si de catre beneficiar. Din pacate, nu etanseaza extrem de bine spatiile pe care le inchid, ceea ce inseamna ca nu asigura nici o izolare termica foarte buna. Astfel, apare riscul de formare a condensului. Un alt dezavantaj este faptul ca atunci cand se deschid basculeaza in afara planului, ceea ce duce la riscul de lovire a diverselor obiecte din afara.
  3. Usile de tip rulou. Sunt eficiente pentru ca nu basculeaza si ocupa foarte putin loc. De regula, sunt alternative bune la usile sectionale, mai ales daca nu exista spatiu pentur montajul pe sine. Modul de deschidere este simplu: se ruleaza deasupra golului de intrare in garaj. Din pacate, pot fi destul de galagioase, nu sunt tocmai usor de operat manual si nu ofera o varietate foarte mare de modele.

In momentul in care cauti o usa de garaj este bine sa te asiguri ca aceasta iti ofera toata eficienta de care ai nevoie. in felul acesta, indiferent de cat de mult cheltuiesti pentru ea, vei putea spune ca ai facut o investitie buna.

Comments

comments