Top 5 motive pentru a alege lemul pentru constructii

Photo of author

By Razvan

Daca te-ai hotarat sa iti construiesti o casa, ai foarte multe decizii de luat. Una dintre decizii este legata de materialul pe care il folosesti pentru constructie. Foarte multe dintre constructiile moderne sunt realizate din beton, insa lemnul ramane o solutie extrem de atractiva dintr-o multime de motive.

Care sunt cele mai convingatoare 5 motive pentru a construi cu lemn?

  1. Este un excelent izolator. Constructiile din lemn pot izola extrem de bine din punct de vedere termic, ajutand la obtinerea unor costuri reduse atunci cand vine vorba despre racire. Daca vrei confort termic superior, acest material ti-l poate oferi.
  2. Lemnul este un material foarte elastic. Spre deosebire de beton sau de caramida, lemnul are o elasticitate extrem de buna. Acesta face fata cu brio socurilor fizice, cum ar fi cele venite din cutremure si isi pastreaza structura fara probleme.
  3. Arata foarte bine. Aspectul conteaza, fara doar si poate. Lemnul ofera un design rustic apreciat de foarte multa lume, insa in acelasi timp poate sa asigure si un aspect modern, atata vreme cat este bine pus in opera. Partea interesanta este ca poate sa arate bine fara a fi imbogatit cu fel de fel de accesorii si de solutii.
  4. Este ieftin si este usor de pus in opera. O casa din lemn se construieste mult mai usor decat o casa realizata din beton, rezistenta fiind similara. Acest lucru duce la costuri mai mici de constructie si la stres mult mai mic.
  5. Este biodegradabil. Intr-o societate din ce in ce mai poluata si mai poluanta, faptul ca un material este biodegradabil este extrem de importnant.

Evident, nu totul este roz. Exista si anumite dezavantaje pe care lemnul le ofera, cum ar fi faptul ca este vulnerabil la insecte si diversi daunatori, sau la factori precum focul si apa. Partea buna este ca pe piata exista produse excelente pentru ignifugare lemn, protectia lui impotriva apei sau protectie impotriva termitelor. Atunci cand iti construiesti o locuinta din lemn este bine sa te asiguri ca aceasta este bine tratata si nu ar trebui sa ai probleme cu niciunul dintre factorii care pot dauna. Printre cele mai bune solutii din Romania, atunci cand vine vorba despre tratarea lemnului, sunt cele de la RomTech, deoarece sunt bazate pe numeroase studii si pe experienta de zeci de ani.