Thursday, June 8, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul 5 circuite interne care te vor face sa iubesti Romania

Daca iubesti sa calatoresti si te incanta ideea de a descoperi mai mult din Romania, iata un top al celor…

By Razvan Nemesu , in Turism , at February 11, 2019

Daca iubesti sa calatoresti si te incanta ideea de a descoperi mai mult din Romania, iata un top al celor mai frumoase circuite interne pe care le poti duce la bun sfarsit. Romania ofera zeci de obiective turistice impresionante, pe care le vei descoperi cu o deosebita incantare.

Care sunt circuitele prin care poti descoperi o buna parte din frumusetile tarii?

Circuit prin Maramures si Bucovina. Este o ocazie perfecta pentru a vizita muzee specific maramuresene, cetati medievale precum Sighisoara si obiective incluse pe lista celor protejate de Unesco, cum este Biserica din lemn Budesti. Un astfel de circuit iti poate oferi plimbari cu mocanita pe Valea Vaserului, vizita la Cimitirul Vesel si o multime de preparate delicioase din zona.

Circuit in Nordul Transilvaniei. Este un alt circuit pe care il vei indragi. Sibiu, Alba Iulia sau Cluj Napoca sunt orase deosebite, cu o multime de obiective turistice incredibile. De asemenea, Nordul Transilvaniei iti ofera muzee, biserici fortificate, castele si  monumente naturale incredibile, cum ar fi Canionul de sare Praid sau Coloanele de bazalt Racos. Multe dintre aceste obiective sunt inedite si cel mai probabil nu ai auzit de ele.

Circuit al bisericilor fortificate. Transilvania ascunde o multime de biserici fortificate. Sunt peste 100 de astfel de constructii, o parte dintre ele fiind introduse in circuitul turistic. Daca iti doresti sa descoperi povesti si cladiri ce dateaza de sute de ani, exista chiar si un card al Bisericilor Fortificate pe care il poti cumpara cu doar 50 de lei.

Circuit in Banatul Montan. Desi nu sunt impresionanti prin marime, Carpatii Occidentali pot oferi peisaje care iti taie rasuflarea. Cheile Carasuluu, Pestera Comarnic sau Rezervatia Naturala Izvoarele Nerei sunt doar cateva din minunile naturale pe care le poti descoperi. Intr-un astfel de circuit nu trebuie sa ratezi Cazanele Dunarii, care creaza un peisaj unic in tara, sau cascada Bigar, recunoscuta la nivel mondial drept una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Circuit in Dobrogea. Nu doar vestul tarii este impresionant, ci si estul. Dobrogea este locul in care se gasesc ruine milenare ale unor cetati care au facut istorie, dar si o adevarata minune naturala: Delta Dunarii.

Romania este o tara impresionanta. Cu siguranta, indiferent care este circuitul pe care il alegi, rezultatul va fi intotdeauna unul care te va face sa fii uimit. Iti recomandam, asadar, sa faci cat mai multe circuite prin tara.

 

Comments

comments