Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 sfaturi esentiale pentru o coafura perfecta

Daca nu ai timp sa mergi la un coafor care sa iti rasfete podoaba capilara, trebuie sa te asiguri ca stii…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at February 3, 2019

Daca nu ai timp sa mergi la un coafor care sa iti rasfete podoaba capilara, trebuie sa te asiguri ca stii cateva reguli esentiale pentru o coafura excelenta pe care sa ti-o faci singura acasa. Cei de la Toni Stoenescu au creat un set de reguli in acest sens, care iti ofera ocazia de a avea un par perfect ori de cate ori vrei sa faci o impresie buna.

Cum realizezi cea mai buna coafura?

Regula 1. Parul trebuie sa fie intotdeauna proaspat spalat. Un par curat poate fi pieptanat usor iar produsele de styling prind mult mai bine pe un fir de par care nu are urme de la coafura precedenta. Spala-ti parul, usuca-l si apoi apuca-te sa te coafezi. Rezultatele vor fi cele pe care le doresti.

Regula 2. Atentie foarte mare la produsele de styling pe care le folosesti. Nu este suficient sa alegi produse de buna caliate, ci este esential sa mizezi pe produse care sunt potrivite tipului tau de par. In general, daca ai dat peste un produs bun, foloseste-l in continuare. Este bine sa mergi tot timpul la sigur, deoarece produsele noi iti pot oferi surprize.

Regula 3. Foloseste metodele potrivite tipuluui tau de par. In functie de cat de viguros este parul si de structura pe care o are, metodele pot sa difere destul de mult. Daca vrei sa te coafezi de una singura este esential sa fii foarte bine informata.

Regula 4. Locul in care urmeaza sa mergi conteaza foarte mult. Alege o coafura pretentioasa doar in cazul in care urmeaza sa mergi in locuri foarte pretentioase. In caz contrar, pastreaza totul cat mai simplu posibil. De asemenea, orienteaza-te in functie de umezeala din locul in care urmeaza sa mergi. O petrecere undeva la plaja inseamna multa umezeala, ceea ce poate sa iti strice coafura. Tocmai de aceea, aceast trebuie sa fie foarte bine prinsa.

Regula 5. Nu folosi un fixativ puternic, in ideea in care in felul  acesta poti sa iti imbacsesti parul. Exista variante profesionale de fixare care ofera un aspect placut si in acelasi timp ingrijesc podoaba capilara.

Atata vreme cat respecti aceste reguli, ingrijirea parului acasa poate sa fie foarte rapida si eficienta. Evident, un salon de infrumusetar iti va oferi intotdeauna o eficienta mult mai mare si te va conecta la cele mai noi metode de coafare. Daca nu ai timp insa, gasesti mereu solutii pentru acasa.