Top aparate cu care trebuie să fie dotat un cabinet stomatologic modern

Photo of author

By Razvan

Teama de dentist este o realitate, insa nu este o realitate bazata pe elemente palpabile. De foarte multa vreme, conceptul de durere a cam disparut din cabinetele stomatologice. Un simplu cabinet stomatologic sector 6 care este dotat cu aparatura moderna poate sa ofere servicii performante, fara a-l muta pe pacient de pe scaun din cauza disconfortului.

Pentru asta insa, cabinetul trebuie sa dispuna de acea aparatura moderna. Evolutia stomatologiei este una constanta si foarte interesanta, motiv pentru care toti dentistii este bine sa ramana la curent cu ultimele noutati.

Care sunt cele mai noi tehnologii care ar trebui sa fie prezente intr-un cabinet modern?

  • Dispozitiv de tip Lampa Zoom. Este o solutie prin care dintii se pot albi cu pana la 6 nuante in 60 de minute. Este un dispozitiv strict estetic, insa este foarte eficient si atractiv pentru clienti.
  • Aparate de resturare dentara 3D. De cativa ani, restaurarea dentara se poate face computerizat. Acest lucru inseamna eliminarea erorilor din constructia noilor dinti si o dantura perfecta, identica cu cea naturala.
  • Un aparat de radiologie. Aparatele de radiologie dentara sunt si ele foarte apreciate intr-un cabinet modern. Acestea ajuta la tratarea celor mai complexe situatii, inclusiv la montarea cu succes a implanturilor dentare.
  • Aparatele care pot depista celulele canceroase in cavitatea bucala. In ultimii ani au aparut numeroase aparate care pot sa depisteze rapid diverse boli. In cazul cancerului bucal, exista o solutie performanta si non invaziva ce ar trebui sa fie prezenta in mai multe cabinete stomatologice.

Daca ceea ce doresti este un simplu dentist care sa repare o carie, este suficient un scaun stomatologic nou si modern, care sa ofere acea senzatie de curatenie pe care o cauta toti pacientii. Toate scaunele stomatologice din prezent permit tratamentul fara durere, asadar, nu ar trebui sa iti faci griji. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca medicul pe care l-ai ales este cel mai bun, iar acest lucru il face doar mergand la cabinetele din jurul casei tale, discutand cu medicii pe care ii gasesti si apeland la un consult.

Dentistul nu mai este de mult de speriat. Ajutat de aparatura, acesta poate sa ofere zambete perfecte fara disconfort si in foarte multe cazuri, fara cheltuieli prea mari.