Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 sfaturi pentru intretinerea pavelelor pe timp de iarna

Pavarea curtii poate sa fie o decizie extrem de inteleapta, mai ales daca se foloseste pavaj de buna calitate. O astfel…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at January 28, 2019

Pavarea curtii poate sa fie o decizie extrem de inteleapta, mai ales daca se foloseste pavaj de buna calitate. O astfel de actiune elimina riscul de murdarie cu noroi, ofera un plus estetic si poate preveni eventuale accidentari. Din pacate, pavajul inseamna si o responsabilitate in plus. Daca vrei sa te bucuri de pavaj pentru foarte multa vreme, acesta trebuie sa fie ingrijit corect, mai ales pe timp de iarna. Este adevarat ca pavelele de buna calitate nu sunt afectate de temperaturile scazute, putand sa treaca cu usurinta prin procesul de inghet-dezghet. Totusi, cei de la Elit-Pavaj ofera 5 sfaturi extrem de utile priind ingrijirea corecta a pavajului.

  1. Pavelele se curata cand zapada este proaspata. In momentul in care incepe sa ninga este bine sa iei atitudine. Prin atitudine se intelege o matura sau chiar o lopata de plastic. Daca lasi zapada sa se aseze, aceasta se poate intari si se transforma in gheata, ceea ce inseamna riscul de accidentare si mult mai multa munca pentru dezghetare.
  2. Nu se folosesc ustensile foarte dure. Zapada de pe pavele nu trebuie indepartata cu tarnacopul. O matura lata pentru zapada moale sau o lopata cu lama din plastic sunt mai mult decat potrivite. Sunt de evitat lopetile din metal, deoarece pot distruge pavelele.
  3. Este bine sa ai la indemana cateva pungi de nisip. Chiar si in cazul in care pavelele sunt de buna calitate, exista riscul de aparitie a poleiului. Atunci cand zapada se topeste iar noaptea temperatura aerului scade sub 0 grade Celsius, apa rezultata ingheata, transformandu-se intr-o pojghita periculoasa. Este suficient sa arunci cu un strat de nisip cu granulatie de pana in  4 mm pentru a nu transforma pavajul intr-un alunecus.
  4. Trebuie sa se eviti sarea. Tendinta multor oameni este de a arunca cu sare, in locul nisipului, cunoscut fiind faptul ca sarea topeste gheata. Din pacate, sarea este nociva pentru structura pavajului si este la fel de nociva si pentru plantele din jur.
  5. Curata pavajul de petele lasate de zapada. Dupa ce zapada se topeste este posibil sa apara depuneri de calcar. Acestea sunt temporare si se pot curata cu destul de mare usurinta.

Este adevarat ca pavajul implica ceva munca, insa este la fel de adevarat ca este foarte frumos pe timp de vara, asadar, merita din plin sa alegi un astfel de produs pentru curtea ta.

 

Comments

comments