Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 sfaturi pentru incepatorii in business

Daca ai decis ca este cazul sa iti incepi propria afacere, trebuie sa stii ca procentul de afaceri care nu reusesc…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at January 8, 2019

Daca ai decis ca este cazul sa iti incepi propria afacere, trebuie sa stii ca procentul de afaceri care nu reusesc sa treaca de primul an este unul urias. Astfel, mai mult de jumatate dintre firmele infiintate ajung sa dea faliment in primul an de viata. Acesta este rezultatul deciziilor proaste luate de administrate in ceea ce priveste administrarea timpului s a banilor.

Daca vrei o afacere care sa mearga, cei de la actesocietate.ro iti ofera 5 sfaturi utile in acest sens:

  • Evita sa faci ceea ce nu stii sa faci. Este prima si cea mai mare greseala pe care o fac antreprenorii incepatori. In incercarea de a economisi bani, acestia pierd foarte mult timp facandu-si contabilitatea, promovandu-se si stand pe la cozi pentru infiintarea firmei. Desi costa, este mai bine sa platesti un cabinet de avocat pentru a-ti infiinta firma, sa platesti o firma de contabilitate si sa apelezi la firme specializate in promovare online. In felul acesta poti pastra timp pentru a face ceea ce stii si ceea ceiti place.
  • Nu pleca la drum fara un plan de afacere prfesionist. Planul de afacere trebuie sa fie unul solid, in asa fel incat sa te poti ghida dupa el in momentul in care iti desfasori activitatea. Asigura-te ca analizezi toate detaliile si ai un plan pe care te poti baza.
  • Nu neglija prezenta online. Indiferent ca produci mobila, oferi servicii de transport sau ai un simplu magazin, prezenta online este esentiala. Majoritatea oamenilor cauta pe internet serviciile de care au nevoie si in cazul in care nu esti acolo, vor merge la concurenta. Incearca sa ai o prezenta cat mai colorata si sa iti transformi afacerea intr-un adevarat brand.
  • Iesi cu ceva in evidenta. Este cel mai greu aspect al unei afaceri, insa si cel mai important. Daca vrei sa vinzi este bine sa iesi in evidenta. Pentru asta este necesara o analiza atenta a concurentei si gasirea acelor aspecte pe care aceasta nu le ofera.
  • Persevereaza. Inceputul intr-o afacere este rareori roz. Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac cei care intampina probleme este ca renunta. Daca vrei succes este bine sa perseverezi si sa incerci de atatea ori de cate este nevoie pana atingi acel succes. In spatele afaceristilor care au succes stau sute de incercari nereusite. Din pacate, aceste incercari nu se vad, insa sunt acolo si reusesc sa intareasca personalitatea celor care le-au trecut.

 

Comments

comments