Top 5 metode sa scapi si sa previi aparitia soriceilor

Photo of author

By Razvan

Unul dintre cele mai mari cosmaruri ale oamenilor este acela de a avea daunatori in casa. Gandaci, soricei, furnici, viespi si o multime de alte vietati, pot transforma linistea casei intr-un adevarat cosmar. Dintre toti acesti daunatori, soarecii sunt cei care sperie cel mai tare. Pe langa faptul ca distrug intreaga casa cu dinti lor foarte puternici, acestia pot transmite boli si sunt extrem de inteligenti. Tocmai de aceea, atunci cand ai o casa este bine sa faci tot posibilul sa ii tii departe.

Care sunt metodele prin care poti alunga soarecii si le poti preveni aparitia?

  1. Ia-ti o pisica. Prezenta unei feline poate alunga soarecii . Eficienta nu este una perfecta, insa solutia poate fi folosita in paralel cu altele. In plus, prezenta unui animalut de companie in casa poate sa iti infrumuseteze viata.
  2. Foloseste otrava pentru soareci. Este o solutie eficienta, insa are o multime de efecte negative. In primul rand, vei omora bietele animale si in al doilea rand risti sa imbolnavesti si alte animale din casa sau chiar copii. Raticidele sunt indicate doar in momentul in care nu mai exista alte solutii.
  3. Foloseste aparate cu ultrasunete. Rozatoarele sunt foarte sensibile la ultrasunete, iar tu poti profita de asta prin aparate cat mai eficiente. In ultimii ani tehnologia a evoluat iar aparatele de pe piata sunt foarte atractive. Pe pestrepeller-control.ro poti descoperi zeci de variante care te ajuta sa elimini definitv vietatile nedorite din casa. Partea buna este ca ultrasunetele nu sunt auzite si de oameni, asadar nu deranjeaza cu nimic.
  4. Capcane de soareci. Daca te atrage ideea de capcana cu o bucatica de cascaval in ea, exista si astfel de solutii. Poti alege capcane din plastic sau carton si capcane lipicioase de care soriceii isi vor lipi picioarele, ceea e iti va permite sa ii elimini.
  5. Alte metode naturale. Natura ofera si ea o serie de solutii, care mai de care mai interesante. Daca niciuna dintre variantele din comert nu te incanta si esti mai degraba o persoana care iubeste cainii, nu pisicile, atunci poti incerca sa pui peste tot prin casa menta sau cuisoare, deoarece soarecii nu le suporta. De asemenea, fulgii de ovaz si cei de porumb pot omora rozatoarele. Nu este o metoda 100% eficienta, insa merita sa fie incercata.

Dupa ce ai scapat de toti daunatorii, singurul lucru pe care il mai ai de facut este sa izolezi foarte bine toate partile casei, in asa fel incat riscul de reaparitie sa fie zero.