Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 4 usi de garaj in functie de modul de deschidere

Daca ai posibilitatea sa ai un garaj, este bine sa nu ratezi oportunitatea. Vei economisi foarte multi bani, deoarece masina…

By Razvan Nemesu , in Constructii , at January 28, 2019

Daca ai posibilitatea sa ai un garaj, este bine sa nu ratezi oportunitatea. Vei economisi foarte multi bani, deoarece masina se va uza mult mai greu iar avantajul suplimentar este ca vei avea un spatiu generos de depozitare. Una dintre cele mai dificile misiuni pe care le ai in momentul in care achizitionezi sau construiesti un garaj este sa alegi o usa cat mai buna. Exista mai multe variante de usi de garaj si toate pot fi eficiente, atata vreme cat se tine cont de o serie de detalii.

In principiu, poti opta pentru usi automate sau pentru usi manuale. Cele automate asigura un grad mai mare de confort, insa sunt mai costisitoare. Daca ai luat decizia intre cele doua variante, va trebui sa alegi modul de deschidere, iar acesta poate fi de 4 feluri.

Care sunt cele 4 moduri in care pot fi deschise usile de garaj?

  1. Usile batante. Sunt usile clasice care se deschid in jurul unor balamale de sustinere. Sunt cele mai ieftine variante si este indicat sa se aleaga usi batante manuale. Marele dezavantaj al lor este ca sunt destul de greu de manevrat si sunt sensibile la vant puternic. In plus, nu este bine sa fie folosite daca garajul este in panta.
  2. Usi rabatabile. Realizate dintr-un singur panou rigid, acestea basculeaza, ridicandu-se de regula pe plafonul garajului. In cazul in care se aleg pentru garaje mici insa, pot sa ocupe foarte mult spatiu ceea ce nu este delo atractiv. Sunt destul de accesibile, insa daca iti doresti ceva mai mult, este bine sa te orientezi spre urmatoarele doua tipuri.
  3. Usi Sectionale. Sunt din ce in ce mai populare si este cat se poate de firesc, in conditiile in care ofera o flexibilitate uriasa. Acestea sunt formate din bucati de panouri care se ridica in interiorul incaperii, fara a stirbi cu absolut nimic din spatiul acesteia. Cei de la Vegaprod recomanda usi sectionale izolate, care sa fie foarte usor de actionat. De regula, acest tip de usi este ideal pentru o solutie automatizata.
  4. Rulouri. Usile de tip rulou sunt, de asemenea, foarte populare. Acestea sunt realizate din lamel si se strang intr-o caseta de protectie. Sunt mai subtiri, insa pot fi foarte usor automatizate. Cel mai adesea sunt confectionate din aluminiu, deoarece este un material foarte rezistent si usor.

Alegerea usii de garaj trebuie sa se faca cu mare atentie, in asa fel incat aceasta sa ofere siguranta si o izolare cat mai buna a incaperii. In timp, simpla achizitie a unei usi de calitate poate sa insemne economii substantiale.

 

Comments

comments