5 criterii de alegere a sistemului de automatizare porți?

Photo of author

By Razvan

Orice poarta poate sa fie automatizata, indiferent ca este vorba despre o poarta din PVC, din lemn sau din fier forjat. Automatizarea portii vine la pachet cu o libertate mai mare de miscare, economie de timp si confort. Totusi, instalarea unui sistem de deschidere automata poate sa puna o serie de probleme, in conditiile in care orice utilizator trebuie sa tina cont de cateva criterii.

Care sunt principalele criterii de alegere a sistemului de automatizare porti?

In principiu, criteriile sunt descoperite in specificatiile oferite de producatorii sistemelor:

  • Greutatea portii. Este extrem de importanta greutatea pe care o suporta sistemul. O poarta din fier forjat, spre exemplu, poate sa aiba cateva sute bune de kilograme, ceea ce necesita un sistem foarte puternic. Nu este bine sa te orientezi spre cel mai puternic sistem de pe piata, totusi, deoarece vei consuma foarte umlt curent.
  • Tipul de montaj. Exista doua variante de montaj: ingropat sau standard. Este un aspct ce nu tine neaparat de functionalitate, ci mai degraba de design, insa are o importanta uriasa.
  • Rezistenta la factori externi. Un alt element important este temperatura la care sistemul de automatizare functioneaza. In conditiile in care Romania este o tara cu temperaturi ce pot ajunge la extrem, atat pozitiv, cat si negativ, trebuie sa fie ales un produs foarte rezistent. Kitul de automatizare ales trebuie sa poata functiona la un interval de temperatura intre -0 si 40 de grade Celsius pentru a asigura eficienta pe tot parcursul anului.
  • Micile detalii. Sunt multe detalii care conteaza si care pot contribui la eficienta intregului sistem. Lungimea maxima a canatului, tipul motorului, modul in care functioneaza telecomanda, lampa de semnalizare sau puterea antenei, toate sunt importante.
  • Garantia. Nu in ultimul rand, in momentul in care se achizitioneaza un sistem de automatizare este bine sa se tina cont de garantia oferita de producatori. Exista anumite branduri care ofera garantie de cativa ani, timp in care nu ai de ce sa iti faci griji.