Monday, September 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 5 greseli pe care le poti face la interviul de angajare

In momentul in care esti invitat la un interviu pentru angajare, indiferent ca aplici pentru un loc de munca in…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at December 21, 2018

In momentul in care esti invitat la un interviu pentru angajare, indiferent ca aplici pentru un loc de munca in strainatate sau pentru un job in tara, este bine sa fii extrem de pregatit. In primul rand, trebuie sa te informezi in legatura cu firma care organizeaza interviul, sa iti personalizezi CV-ul in functie de ceea ce ti se cere si sa ai deplina incredere in tine.

De asemenea, trebuie sa te feresti sa faci una dintre urmatoarele greseli.

5 greseli pe care sa nu le faci niciodata la un interviu de angajare

  1. Nu merge neingrijit la interviu. Nu conteaza ca aplici pentru locuri de munca necalificate sau pentru un job de manager. Pur si simplu trebuie sa ai un aspect curat si ingrijit. Aspectul poate sa spuna foarte multe despre tine si despre seriozitatea de care dai dovada.
  2. Nu intarzia! In momentul in care intarzii la un interviu, sansele de a ajunge sa fii angajat scad spre zero. Daca se intampla sa intarzii 5-10 minute este bine sa anunti inainte, insa cel mai bine este sa te asiguri ca ajungi la locul unde se organizeaza interviul cu minim 30 de minute mai devreme.
  3. Nu vorbi de rau fosti angajatori! Este o alta greseala care te poate face sa pierzi interviul. Nu vorbi fostii angajatori de rau, deoarece noul angajator va crede ca aceleasi lucruri le vei spune si despre el in momentul in care nu vei mai lucra pentru el. Discutiile trebuie sa aiba in vedere doar viitorul loc de munca si eventual experienta profesionala, nu si experientele pe care le-ai avut cu oamenii.
  4. Nu fii arogant si lipsit de interes. Foarte multi oameni considera ca o atitudine aroganta le poate aduce multe locuri de munca. Adevarul este cu totul altul. Nu trebuie sa fii umil, insa nici nu trebuie sa fii arogant.
  5. Nu merge la interviu fara un obiectiv clar. Toti angajatorii te vor intreba de obiectivele pe care le ai si de viitorul pe care crezi ca ti-l vei contura. Gandeste-te bine la asta si incearca sa fii cat mai sincer. Evident, nu trebuie sa ii spui angajatorului ca vrei sa lucrezi pentru o luna, dupa care sa iti cauti altceva. Este bine sa iti cauti un loc de munca unde sa te vezi lucrand cel putin 5-6 ani.

Un interviu reusit este interviul in care iti prezinti cel mai bine imaginea. Este posibil sa nu te angajezi din prima, insa acest lucru nu inseamna ca nu esti potrivit, ci pur si simplu ca nu te potrivesti in firma respectiva. Persevereaza si vei avea succes!https://www.jobslist.ro/

Comments

comments