Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top produse ce merita achizitionate de Black Friday

Magazinele participante la black friday ofera in fiecare an mii de produse cu preturi reduse, care atrag ca un magnet…

By Tony , in Topuri din lume , at October 1, 2018

Magazinele participante la black friday ofera in fiecare an mii de produse cu preturi reduse, care atrag ca un magnet cumparatorii avizi dupa afaceri bune. Din pacate, nu toate reducerile din aceasta zi justifica o achizitie, multe dintre produsele puse la vanzare in marea zi a reducerilor fiind fie vechi, fie nu foarte bune, fie depreciabile.

Cei care doresc sa beneficieze de reduceri de black friday si sa se bucure din plin de ceea ce cumpara trebuie sa respecte cateva reguli si sa se orienteze spre produse care nu isi pierd valoarea foarte rapid.

Sfaturi de la BlackFriday.onlines.ro pentru afaceri cat mai bune de Black Friday

Specialistii de la sitex.ro au creat o serie de reguli, care contureaza acele produse ce merita sa fie achizitionate. Din pacate, putine dintre produsele puse la vanzare de black friday Romania merita cu adevarat efortul. In principiu, un produs numai bun de achizitionat este:

  • Evergreen. Practic, este genul de produs care isi pastreaza valoarea si peste 1 an, 2 sau 10, daca este achizitionat de nou. Astfel de produse sunt frigiderele, masinile de spalat, aparatele de aer conditionat, etc. Este adevarat ca si acestea beneficiaza an de an de upgrate-uri si de tehnologii noi, insa nu in ritmul telefoanelor. Un telefon achizitionat de black friday cu o anumita suma este posibil ca in cateva luni sa coste mai putin, fara niciun fel de reducere.
  • De brand. Se justifica achizitia unor produse de black friday doar daca sunt construite de branduri mari, care le confera o valoare superioara. .
  • Cunoscut. Marea greseala pe care o fac foarte multi cumparatori este ca se lasa purtati de impuls si achizitioneaza produse doar pentru ca au reduceri de 90%. Se justifica o achizitie doar in cazul in care este vorba despre produse urmarite de ceva vreme, care au reduceri substantiale.
  • De care este cu adevarat nevoie. Trebuie evitat impulsul de achizitie bazat pe cifre. In principiu, cumparaturile de black friday trebuie sa se muleze perfect pe nevoile cumparatorului.

In principiu, ofertele cu adevarat extraordinare sunt foarte putine. Acestea se numesc ” doorbusters” si sunt limitate la doar cateva ore, in primele ore ale diminetii. Scopul lor este acela de a atrage cat mai multi clienti in magazin, care odata ajunsi, chiar daca nu vor gasi produsul pe care il cauta, vor pleca cu un produs cumparat.

Care sunt produsele care trebuie evitate?

Desi majoritatea comerciantilor isi bazeaza campania de black friday pe ele, sunt de evitat televizoarele, tabletele, telefoanele si gadgeturile, in general. Acestea isi pierd valoarea imediat si de cele mai multe ori, produsele care se afla la reducere in aceasta zi sunt din colectii ceva mai vechi. De asemenea, sunt de evitat si hainele. Merita, in schimb, produsele necesare pentru dezvoltare personala, cum ar fi cartile sau diversele cursuri.

Cu putina atentie si cu un calcul corect al bugetului, black friday poate sa fie o zi productiva pentru orice cumparator.

Comments

comments