Thursday, May 19, 2022
Afli informatiile care conteaza


Tot ce trebuie sa stii despre vitamina B7

Tot ce trebuie sa stii despre vitamina B7 Cunoscuta si sub numele de Vitamina H sau biotina, vitamina B7, ajute…

By Alexandra , in Topuri din lume , at August 23, 2018

Tot ce trebuie sa stii despre vitamina B7

Cunoscuta si sub numele de Vitamina H sau biotina, vitamina B7, ajute organismul in indeplinirea functiilor cognitive, prin utilizarea acesteia moderat. Astfel, parul si unghiile vor fi componente sanatoase, fiind protejate de consumul acestui medicament inglobat sub forma unei vitamine.

In acelasi timp, biotina este cunoscuta pentru reusita avuta in procesele rapide de memorare a informatiilor complexe si voluminoase. Medicii o recomanda pentru tratarea bolilor secolului printre care se numara alcoolismul, ateroscleroza, hipertensiunea cat si diabetul zaharat.

In acelasi sens, nu este un secret faptul ca administrarea de vitamina b7 ajuta in procesul de inlaturare a stresului resimtit zilnic asupra organismului uman, reusind astfel sa echilibreze starea de bine. Totusi, in functie de organism aceasta poate fi folosita si pentru scaderea in greutate. Acest aspect necesita un control medical si detaliat care va scoate in evidenta probleme asimilate cu kilogramele regasite in plus.

Cum se manifesta lipsa de vitamina B7 din organism?

Persoanele afectate de lipsa acesteia pot sa se simta foarte obosite chiar daca nu au depus efort fizic/psihic. Alte manifestari sunt determinate de: anorexie, greata, piele uscata, convulsii sau pierdere a parului. Bineinteles ca aceasta lista poate continua, insa modificarile corporale difera de la pacient la pacient, fiind necesara consultarea detaliata a pacientului de catre un doctor specialist. Astfel, fiecare problema va putea fi rezolvata intr-un mod eficient si rapid.

De ce este importanta pentru organism?

Centrul Medical al Universitatii din Maryland (UMM) explica faptul ca biotina este importanta pentru a ajuta corpul sa proceseze glucoza si sa metabolizeze proteinele, grasimile si carbohidratii. De asemenea, ajuta la transferul dioxidului de carbon.

In conformitate cu Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, biotinul contribuie la:

  • Metabolismul nutrientilor
  • Energia de digestie a metabolismului
  • Mentinerea sanatoasa parului, a pielii si a membranelor mucoase
  • Functia sistemului nervos
  • Functia psihologica

Biotinul este prezent in multe produse cosmetice dedicate atat rasfatului pielii cat si al parului. Cu toate acestea, nu poate fi absorbit prin par sau piele in mod direct, ci doar cu ajutorul bunurilor fabricate special pentru acest uz.

Vitamina B7 este importanta pentru corp, fiind necesara prezenta acestia in fiecare zi pentru o functionare completa si benefica.

 

Comments

comments