Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 5 lucruri pe care le poti face din fier forjat

Fierul forjat reprezinta toate elementele din fier care sunt realizate in mod traditional, sub actiunea ciocanului. In general, materialul folosit…

By Razvan Nemesu , in Produse , at August 7, 2018

Fierul forjat reprezinta toate elementele din fier care sunt realizate in mod traditional, sub actiunea ciocanului. In general, materialul folosit pentru obtinerea de fier forjat este o combinatie de fier si carbon, in diverse procente, cantitatile stabilind daca produsul finit este otel, fonta sau fier brut.

Cee ace este cert insa, este faptul ca fierul forjat se foloseste de mii de ani si proprietatile sale sunt mai mult decat potrivite pentru o multime de aplicatii. Tocmai de aceea exista o multime de elemente fier forjat pe care oamenii le folosesc in diverse domenii.

Daca te-ai intrebat vreodata ce poti sa construiesti din fier forjat, iata 5 idei cat se paote de interesante:

  1. Mobilier din fier forjat. Este deosebit de elegant si prezinta o flexibilitate uriasa. Cu siguranta, cei care aleg sa isi faca mobilier din fier forjat pot obtine un design unic, care sa ii reprezinte. Atata vreme cat fierul este tratat bine, acesta nu rugineste si poate sa aiba o durata de viata extrem de mare. Nu de putine ori, piesele de mobilier din fier forjat ajung sa faca obiectul unor mosteniri valoroase.
  2. Garduri din fier forjat. In Romania, cea mai populara varianta prin care este folosit fierul forjat este pentru garduri. Acestea pot fi construite in combinatie cu lemn, piatra sau caramida si arata extrem de bine. Motivul principal pentru care se opteaza pentru gardurile din fier forjat este rezistenta acestora.
  3. Obiecte decorative din fier forjat. Aproape orice tip de element decorativ poate sa fie realizat din acest material, iar rezultatele sunt impresionante. lampi, statuete, suport pentru sticle de vin, suport pentru lumanari si lista poate sa continue la nesfarsit.
  4. Copertine din fier forjat. Amenajarile exterioare pot fi si ele realizate din fier forjat, copertinele de la intrarea in casa fiind foarte populare.
  5. Balustrade. Pentru casele cu scara interioara, balustradele din fier forjat sunt atractive si rezistente.

De ce sa alegi produse din fier forjat?

In primul rand pentru ca sunt rezistente. Un astfel de produs nu imbatraneste la fel ca in cazul maselor plastice si nu este mancat de carii, la fel cum este lemnul. Piesele de mobilier si accesoriile din fier forjat pot sa faca fata secolelor si pot sa devina istorie. De asemenea, optand pentru fier forjat se pot obtine piese unice, personalizate in functie de dorinta fiecarui beneficiar si se sustine un mestesug bogat de mii de ani.

Cum se ingrijeste fierul forjat?

Elementele din fier forjat trebuie sa fie tratate inca de la inceput impotriva ruginei. Daca ajung sa rugineasca insa, pot fi curatate cu petrol. Intretinerea de baza, de zi cu zi, se poate face cu ajutorul unei solutii din apa, sapum si amoniac. In afara de stergerea ocazionala a prafului si de indepartarea eventualei rugini, atunci cand apare ( se intampla foarte rar) nu este nevoie de absolut nicio alta activitate de ingrijire.