Monday, July 26, 2021
Afli informatiile care conteaza


Pasii pentru o instalare corecta a unui aparat de aer conditionat

Atunci cand vine vorba despre aparate de aer conditionat, majoritatea utilizatorilor cunosc o serie de informatii de baza. Mai toata…

By Tony , in Topuri din lume , at July 25, 2018

aer conditionat greeAtunci cand vine vorba despre aparate de aer conditionat, majoritatea utilizatorilor cunosc o serie de informatii de baza. Mai toata lumea stie puterea de care are nevoie, functiile pe care si le doreste de la un astfel de aparat si tipul de aparat pe care urmeaza sa il cumpere.

Putini stiu, insa, cum se instaleaza corect un aparat de aer conditionat. Instalarea corecta este esentiala daca se doreste o functionare eficienta, mai ales daca este vorba despre aparate complexe, precum Gree 12000 BTU.

Care sunt principalele informatii ce trebuie sa fie stiute despre instalare

Expertii de la aer-conditionat.ro au creat un mic ghid referitor la instalarea aparatului de aer conditionat. Inainte de montarea propriu-zisa, trebuie sa se aiba in vedere urmatoarele elemente:

  • Pozitia unitatii interne. Pentru a putea raci eficient, aparatul trebuie sa fie pus intr-un loc din care sa ofere un flux cat mai uniform de aer. Inaltimea, peretele pe care este pus aparatul si contactul cu elementele din jur pot fi decisive. In ceea ce priveste inaltimea, regulile sunt relativ simple: aparatul trebuie sa fie montat la 5-10 centimetri fata de tavan, in asa fel incat sa nu aiba un efect direct asupra oamenilor din incapere.
  • Numarul de incaperi in care este montat aparatul. Multi oameni fac greseala de a instala un singur aparat, foarte puternic, pe un hol sau intr-un loc de unde sa poata fi preluat aer in toata casa. Cel mai sanatos mod este sa se opteze pentru un aparat multi split, in asa fel incat sa existe cate o unitate interna in fiecare incapere.
  • Amplasarea unitatii externe. In ceea ce priveste unitatea externa, majoritatea producatorilor au o serie de sfaturi si recomandari. Aceasta unitate este bine sa fie montata de catre profesionisti, mai ales daca este destinata blocurilor de locuinte. Printre regulile ce trebuie respectate se numara faptul ca unitatea externa trebuie sa fie foarte aproape de ferestre, fara a le obtura si trebuie sa fie montate intr-un loc accesibil.
  • Instalarea accesoriilor. Micile detalii sunt, de foarte multe ori, foarte importante. Instalarea furtunului de evacuare sau gandirea corecta a lungimii traseului frigorific pot face diferenta dintre un aparat eficient si unul ineficient.
  • Atentie la aparatele din baie sau bucatarie. Desi nu este o solutie foarte populara, instalarea aparatelor de aer conditionat in baie si bucatarie este adoptata de un numar destul de mare de oameni. In acest caz, este de evitat instalarea unitatii interioare aproape de electrocasnice. Este bine sa se aleaga un loc cat mai uscat, care sa evite aburii si temperaturile foarte ridicate.
  • Verificarea freonului. Inainte de punerea in functiune a aparatului trebuie sa se verifice freonul. Acesta trebuie sa fie suficient, in caz contrar fiind nevoie de o completare.

Instalarea aparatului de aer conditionat nu este o misiune imposibila, insa are o serie de elemente de care trebuie sa se tina cont. In felul acesta, confortul fizic din casa va fi unul perfect.

Comments

comments