Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Despre Arena Nationala, cea mai mare din Romania

Arena Nationala reprezinta cel mai mare stadion al tarii, fiind construit in perioada 2008-2011. Arena a fost ridicata pe amplasamentul…

By Tony , in Topuri din lume , at July 10, 2018

Arena Nationala reprezinta cel mai mare stadion al tarii, fiind construit in perioada 2008-2011.

Arena a fost ridicata pe amplasamentul vechiului stadion 23 August, cunoscut dupa revolutie ca Stadionul Lia Manoliu. Demolarea acestuia a inceput in decembrie 2007 iar ultima partida disputata pe vechea arena a fost castigata de Romania cu 6-1, in fata Albaniei.

Scopul initial al noii constructii a fost acela de a oferi Echipei Nationale o arena adcevata si moderna insa de la inaugurare, stadionul a fost folosit atat de catre echipele de club din Liga 1, precum Dinamo, Steaua sau Rapid, cat si pentru disputarea finalelor Cupei Romaniei, Supercupei Romaniei, sau a gazduirii de concerte de anvergura.

Arena NationalaArena Nationala a fost inagurata oficial in 2011, la partida Romania-Franta, incheiata 0-0.

In 2012, Arena Nationala a gazduit finala Europa League, fiind prima finala majora gazduita de Romania. Partida a fost castigata cu 3-0 de Atletico Madrid, in dauna celor de la Bilbao.

Arena dispune de 270 de locuri pentru persoane cu dizabilități, 1.200 de locuri în parcarea supraetajată si 192 de locuri în parcarea subterană.

Pe Arena Nationala se organizeaza in fiecare sezon diferite evenimente de tip cultural sau sportiv, desi evenimentele sportive sunt cele care primeaza, cum este si normal, fiind totusi o arena sportiva.

In luna mai 2018, s-a mai inregistrat o premiera, pe Arena Nationala disputandu-se primul meci de liga a 4-a din istorie si probabil si singurul, aceasta fiind o ocazie rar intalnita.

Arena a gazduit partida contand pentru LIga a 4-a dintre CSA Steaua si Academia Rapid, incheiata cu victoria categorica a rapidistilor, 3-1.

Cazare si mall-uri

Langa Arena Nationala, se afla Mega Mall, unul dintre cele mai mari centre comerciale din Romania iar la 5 minute de mers cu masina, se afla Veranda Mall.

Daca aveti nevoie de un hotel langa Arena Nationala, o varianta buna este Hotel Eos, situat intre Veranda Mall si Arena, la 3-4 minute de mers cu masina de stadion. Cu biletul de la meci, beneficiati de 10% reducere in noaptea evenimentului.

Evenimente

Primul concert major a fost in 2012 cand pe Arena Nationala a concertat celebra trupa Red Hot Chili Peppers. In 2013 arena a gaduit concertul celor de la Depeche Mode, un alt nume cu o istorie impresionanta. Ultimul concert major a avut loc in 2017 cand 35000 de oameni au asistat la concertul celor de la Kings of Leon.

Comments

comments