Saturday, November 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 5 reguli importante ce trebuie respectate de cei care achizitioneaza garduri electrice

Achizitia unui gard electric poate sa fie o solutie mai mult decat atractiva pentru cei care au proprietati mari, cu…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at June 3, 2018

Achizitia unui gard electric poate sa fie o solutie mai mult decat atractiva pentru cei care au proprietati mari, cu bunuri sau animale pe ele. Stiind activ un astfel de gard, orice proprietar va sta mai linistit.

Partea dificila este momentul in care trebuie sa se instaleze gardul, in conditiile in care exista o multime de reguli de siguranta, ce trebuie sa fie respectate. Atat animalele, cat si oamenii care ating un astfel de gard trebuie sa se poata retrage in siguranta si nu trebuie sa fie raniti, asadar, daca ai cumparat un gard electric, iata care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti.

1) Asigura-te ca este montat corect. Montajul trebuie sa se faca de catre o echipa de specialisti, chiar daca in teorie pare a fi o misiune destul de simpla. Profesionistii vor putea sa verifice impulsurile electrice generate de gard si se vor putea asigura ca totul este sigur. Montarea in regim propriu nu este exclusa, insa impune foarte multa munca.

2) Nu instala doua garduri unul in apropierea celuilalt. Daca locul in care vrei sa instalezi gardul este aproape de un alt gard electric,este bine sa masori cu atentie distanta dintre ele. Distanta cea mai mica recomandata este de 2 metri.

3) Sistemul de impamantare este foarte important. Datorita sistemului de impamantare gardul electroc poate sa functioneze corect. In cazul in care acest sistem nu este bine construit, curentul nu va circula asa cum trebuie iar eficienta va fi aproape de zero.

4) Asigura-te ca folosesti gardul doar pe perioada verii. Din pacate, gardurile electrice nu functioneaza corect pe timp de iarna. Majoritatea producatorilor recomanda folosirea la temperaturi mai mari de 5 grade Celsius, asadar, primavara, toamna si iarna sunt cele mai potrivite pentru folosirea acestei masuri de paza a proprietatilor.

5) Evita locurile din care animalele nu se pot retrage. In momentul in care instalezi un gard electric este bine sa il pui in asa fel incat sa te asiguri ca le oferi animalelor loc de retragere. Gardul nu se monteaza langa mlastini sau lang locuri inchise.

6) Avertizeaza! Evident, orice gar electric trebuie sa fie avertizat cu panouri de semnalizare mari. Acestea trebuie sa fie vazute de la minim 50 de metri distanta, in asa fel incat orice om sa se poata feri.

Comments

comments