Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


5 alternative sanatoase pentru tigari

Exista numeroase motive sa renunti la fumat, cele mai importante fiind o mai buna sanatate cardiovasculara, un risc mai scazut…

By Razvan Nemesu , in Sanatate , at April 8, 2018

Exista numeroase motive sa renunti la fumat, cele mai importante fiind o mai buna sanatate cardiovasculara, un risc mai scazut de cancer pulmonar si o capacitate crescuta a plamanilor. Cu toate acestea, reducerea dependentei de nicotina nu este ceva ce se poate realiza peste noapte.

Specialistii recomanda fumatorilor sa ceara sfatul medicilor in privinta metodelor celor mai recomandate de renuntare la tigari, deoarece nu se stie modul in care poate reactiona organismul lor, in special daca au fumat mult timp. Exista numeroase optiuni de tratament disponibile pe piata, insa nu toate promit a fi cea mai buna decizie pentru fiecare fumator in parte.

In schimb, exista si cateva alternative sanatoase pentru tigari, care nu afecteaza sanatatea generala. Iata cinci dintre ele:

1. Mestecatul legumelor proaspete.

Potrivit Societatii Americane a Cancerului, consumul de legume proaspete, cum sunt morcovii si castravetii, poate ajuta la inlocuirea obiceiului oral de a fuma. In plus, aceste tipuri de alimente sunt pline de fibre, ajutand astfel la imbunatatirea digestiei.

2. Mestecatul gumei cu nicotina.

Scopul gumei cu nicotina este de a-i ajuta pe fumatori sa renunte la tutun. Nu este extrem de sanatoasa, dar este mai sigura decat fumatul. Studiile au aratat ca, desi nicotina este cunoscuta ca avand o influenta destul de mare asupra anumitor functii ale corpului, consumul acesteia fara adaugarea de gudron, care este principala substanta cancerigena din tutun, este mult mai putin nociv pentru organism. Acest tip de guma contine mai putina nicotina decat tigarile, dar este suficienta pentru a-i ajuta pe fumatori sa renunte la tigari.

3. Exercitiile fizice.

Sportul joaca un rol important in procesul de renuntare la fumat. Motivul pentru aceasta este ca multi oameni fumeaza pentru a atenua stresul, dar exercitiile fizice sunt mult mai bune in combaterea starilor negative si au mai multe beneficii pentru sanatate. Printre aceste beneficii se numara imbunatatirea tonusului muscular, scaderea in greutate si imbunatatirea starii de spirit.

4. Plasturii cu nicotina.

Plasturii cu nicotina functioneaza in mod similar cu guma cu nicotina: ca tratament pentru stoparea fumatului. Desi nu sunt o solutie pe termen lung, cercetarile sugereaza ca aceste metode de inlocuire a nicotinei pot dubla sansele de renuntare la tigari.

5. Tigarile electronice.

Folosirea de tigari electronice reprezinta cea mai buna optiune pentru cei mai multi fumatori, conform estimarilor. Deoarece ofera intreaga experienta a fumatului plus doza de nicotina dorita, fara a introduce in organism substante chimice toxice, tigarile electronice sunt, cu siguranta, produsele preferate ale fumatorilor ce doresc sa renunte la tigarile traditionale din tutun.

Comments

comments