Saturday, November 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 5 Atractii turistice in Republica Ceha

Crezi ca Republica Ceha inseamna doar Praga si bere buna? Dupa ce vei vizita locurile descrise in randurile de mai…

By Liana , in Interesant , at January 19, 2018 Tags: , ,

Crezi ca Republica Ceha inseamna doar Praga si bere buna? Dupa ce vei vizita locurile descrise in randurile de mai jos, cu siguranta iti vei schimba parerea.

Iata 5 atractii turistice care merita sa fie vizitate intr-o vacanta in Cehia:

1. Viata de noapte a orasului Brno

Brno este cel de-al doilea oras al Cehiei, o metropola de 400 000 de locuitori, care desi pare adormita pe parcursul zilei, noaptea este mai vibranta si mai plina de energie decat multe alte orase ale lumii cunoscute pentru viata de noapte. In timp ce Praga ocupa primul loc in clasamentul celor mai vizitate orase din Cehia, Brno a devenit, in ultimii ani, preferatul celor care vor sa aiba parte de bere buna, mancare gustoasa, cafea de toate soiurile si petreceri de neuitat.

brno

2. Ceský Krumlov

Ceský Krumlov este motivul pentru care Boemia primeste toata atentia, in timp ce Moravia este lasata deoparte. Daca este un lucru care chiar merita sa fie vizitat in afara Pragai, ei bine acesta este Ceský Krumlov, un orasel situat in Boemia de Sud, pe malurile raului Vltava.

Aici vei descoperi o sumedenie de case renascentiste cu acoperis rosu, care inconjoara un castel foarte mare – si foarte roz.

Rataceste-te pe strazile-i care iti vor fura privirea datorita muzeelor sale bogate, caselor stravezhi si restaurantelor medievale unde odinioara nobilii cehi obisnuiau sa se ospateze.

La doar trei ore distanta de Praga, Ceský Krumlov merita, cu siguranta, sa fie vizitat.

Cesky-Krumlov-Czech-Republic-1163x775

3. Osuarul din Sedlec

La o ora departare de Praga vei gasi Osuarul Sedlec, care a devenit faimos mai intai in secolul al XIV-lea, cand un abatet local a imprastiat aici (peste un cimitir) sol adus din Tara Sfanta. 30 000 de oameni au cerut sa fie ingropati acolo, astfel ca in urmatoarele secole, Sedlec a devenit cel mai cautat loc de inmormantare din Europa Centrala.

Acest lucru a dus la o supraaglomerare, care i-a determinat pe calugari ca trebuie sa faca ceva in legatura cu oasele in exces. Asadar, in 1870, ei au angajat un tip pe nume František Rint care sa faca ceva pentru a rezolva problema. Ei bine, František Rint a decis sa transforme viscul supraaglomerat intr-o capela construita din case omenesti. Astazi, Sedlec este considerat a fi unul dintre cele mai neobisnuite locuri din intreaga lume, deoarece capela gazduieste scheletele a peste 40 000 de oameni. Scheletele sunt amenajate in decoratiuni pe care unii le considera inspaimantatoare, insa pe care altii le gasesc fascinante. Exista candelabre, rafturi, suporturi pentru lumanari, toate realizate din schelete ale oamenilor.

638bde3557b0b717c056b0a4bd9c7625-sedlec-ossuary

4. Orasul Olomouc

Republica Ceha este formata din doua regiuni distincte: Boemia in Occident si Moravia in Est. Moravia este cea mai putin vizitata dintre cele doua. In ciuda reputatiei sale bune pentru vinuri fine si promenade placute, Moravia este considerata inca sora mai putin atractiva a Boemiei.

Cu toate acestea, Moravia are cel putin o bijuterie in coroana ei, pentru care merita toti banii sa ajungi acolo: orasul baroc Olomouc.

Lonely Planet a numit Olomouc “Cel mai ascuns secret al Cehiei”, iar acest lucru nu este de mirare. Olomouc este un oras vechi, intens colorat, ce gazduieste o catedrala vasta si doua piete pietonale pline de viata. Olomouc este genul de oras pe care fiecare vizitator isi doreste sa-l vada. In plus, inca nu este suficient de popular pentru a te lupta cu aglomeratiile de turisti.

Piesa centrala a localitatii este Coloana Sfintei Treimi, o sculptura din piatra ridicata in secolul al XVIII-lea, care masoara 35 de metri in inaltime.

1200px-Olomouc-Horní_náměstí

5. Castelul Karlštejn

Castele! Republica Ceha are o multime! Iar cel mai spectaculos trebuie sa fie Castelul Karlštejn, infiintat de catre Imparatul Roman Sfantul Carol al IV-lea in anul 1365, in imediata apropiere de capitala. Pe cat de frumos este Karlštejn, pe atat de autentic este! Inconjurat de o padure stufoasa, castelul se remarca prin colectia-i impresionanta de turnulete si turnuri ce par a fi rupte dintr-un film Disney.

c-karlstejn-castle-1

 

Comments

comments