Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 4 motive pentru care japonezii traiesc mai mult?

Statisticile arata ca japonezii traiesc mai mult decat aproape toti ceilalti oameni. De ce se intampla asta? Ai putea spune…

By Liana , in Interesant , at January 24, 2018 Tags:

Statisticile arata ca japonezii traiesc mai mult decat aproape toti ceilalti oameni. De ce se intampla asta? Ai putea spune ca raspunsul are legatura cu ceaiul verde si cu dieta japoneza. Ei bine, lucrurile sunt mult mai complexe.

Da, dieta japoneza este foarte sanatoasa. Exista insa si aspecte care nu sunt legate de nutritie si care influenteaza durata de viata a oamenilor.

Iata 4 motive, mai putin cunoscute, pentru care japonezii traiesc mult:

1.Ei merg pe jos aproape oriunde.

Comunitatile japoneze sunt concepute in asa fel incat mersul pe jos si mersul cu bicicleta sa fie ideale. Cele mai multe strazi rezidentiale sunt atat de inguste, incat doar cate o masina poate trece pe acolo. De asemenea, locurile de parcare sunt foarte putine. Nu in ultimul rand, pretul benzinei este foarte ridicat, iar taxele de inmatriculare ale vehiculelor sunt atat de mari, incat oamenii pur si simplu prefera sa se lipseasca de acest tip de transport. Prin urmare, japonezii prefera sa mearga pe jos peste tot. Pentru ei nu exista “Sunt obosit”, “Este prea cald”, “Ploua” sau altceva. In aceasta tara este normal sa vezi chiar si doamne de 80 de ani care cara sacose cu mancare pe dealurile abrupte pe care locuiesc.

Plimbarea este foarte sanatoasa si este usoara pentru majoritatea oamenilor. Asadar, de ce sa nu mergi pe jos mai des? Daca esti obligat sa conduci peste tot, atunci alege sa parchezi mai departe.

japonezii iubesc natura

2.Japonezii iubesc natura.

Japonezii au un respect deosebit pentru natura. Probabil ca vei fi surprins, avand in vedere faptul ca aceasta tara este extrem de tehnologizata. Adevarul este insa ca ei pun foarte mult pret pe natura, pe parcuri si, in special, pe flora.

Natura este buna pentru noi, nu este nevoie ca un om de stiinta sa iti confirme asta. Ei bine, in Japonia, persoanele de toate varstele au obiceiul de a face plimbari dese pe malurile raurilor locale si chiar prin paduri. Natura le ofera o mica pauza de la stresul vietii de zi cu zi.

In plus, toata lumea iubeste gradinaritul aici! Chiar si in cele mai aglomerate cartiere si comunitati, japonezii obisnuiesc sa gradinareasca, fie ca o fac doar in micile ghivece din apartamentele lor.

3.Ei folosesc foarte putin aparatele de aer conditionat sau de incalzire.

Japonezii prefera sa foloseasca putin aer conditionat in timpul verii si mai putina incalzire in timpul iernii. Acest lucru poate fi surprinzator, deoarece cea mai mare parte a Japoniei are un climat temperat. Asta inseamna ca verile sunt foarte fierbinti, iar iernile sunt friguroase.

Desi societatea japonezi este extrem de avansata din punct de vedere tehnologic, controlul centralizat al climei la domiciliu este foarte rar. Acest lucru se datoreaza faptului ca la ei, combustibilii fosili sunt mai scumpi decat in multe alte tari. Prin urmare, japonezii prefera sa foloseasca rar incalzirea sau racirea aerului, iar cand aleg sa faca asta, folosesc sobe sau ventilatoare. In acest fel, ei isi forteaza organismele sa arda calorii pentru a-si mentine temperatura corpului la un nivel optim.

4.Japonezii stau asezati in mod diferit fata de restul lumii, in special fata de occidentali.

Scaunele si canapelele sunt rare in majoritatea locuintelor japoneze. De fapt, cele mai multe dintre camerele apartamentelor japoneze nu dispun de suficient spatiu pentru asa ceva. De obicei, zonele de living devin dormitoare pe timp de noapte, cand japonezii isi instaleaza saltelele pe care, pe timpul zilei, le tin in dulapuri.

De asemenea, deoarece ei nu poarta pantofi in casa, nu este nicio problema in a sta asezati pe podea. Covoarele sau “tatami” (tesaturi de paie) le faciliteaza acest lucru. Pentru a avea mai mult confort, japonezii folosesc uneori “zabuton” (perne plate).

Cum ii ajuta acest lucru sa traiasca mai mult? Explicatia este ca, fara scaune, oamenii sunt obligati sa-si foloseasca muschii spatelui si ai abdomenului pentru a sta drepti. In acest fel, coloana lor vertebrala ramane sanatoasa mai mult timp.

living room in japonia