4 informatii utile pentru cei care doresc un ciubar in curte

Photo of author

By Razvan

Urmand exemplul suedezilor, al norvegienilor si al altor locuitori din nordul Europei, romanii sunt din ce in ce mai atrasi de ideea unui ciubar in curte. Site-ul http://www.ciubareala.ro ofera o multime de variante de ciubare interesante, care pot sa fie piese excelente de mobilier pentru gradina si au capacitatea de a oferi o doza uriasa de relaxare pe timpul iernii.

Ciubarul este un fel de jacuzzi din lemn, care ofera relaxare intregii familii. Fiind o piesa destul de necunoscuta in Romania, s-ar putea sa existe o serie de intrebari si nelamuriri legate de acesta. Iata cele mai importante 5 informatii pe care trebuie sa le stii despre ciubare.

Ciubarele noi pot sa aiba scurgeri

Ciubarul este realizat din lemn, asadar, la primele umpleri s-ar putea sa existe scurgeri in zonele de imbinari. Acest lucru nu reprezinta o problema, in conditiile in care in timp lemnul se va umfla si va bloca, in felul acesta, scurgerile de apa.

Incalzirea apei dintr-un ciubar

Majoritatea celor care doresc un ciubar in curte aleg un ciubar cu soba pe lemne. Soba este instalata in interiorul sau in exteriorul cazii si odata ce este pusa in functiune, incalzeste apa. Apa nu va fi incalzita in mod egal, motiv pentru care este bine sa se acorde putin timp pentru o temperatura uniforma. Pe langa ciubarul cu lemne exista si alte variante de combustibil pentru care se poate opta.

Temperatura perfecta a apei

Evident, pentru relaxare maxima este bine sa se incalzeasca apa la o temperatura perfecta pentru corp. Aceasta este de 37-38 de grade Celsius. Este temperatura optima a corpului si permite un confort sporit, fara riscuri de raceala.

Folosirea apei sarate in ciubar

Ciubarele din lemn pot sa fie folosite inclusiv cu apa sarata, insa in acest caz este bine ca soba sa fie realizata din otel inoxidabil, in asa fel incat sa nu fie deteriorata in timp de sare.