Top 5 Destinatii de Craciun in 2017

Photo of author

By Liana

Craciunul – cel mai asteptat moment al anului! Orasele din intreaga lume sclipesc in mii de lumini colorate, aerul se umple de imbietorul miros de vin fiert si de aromele delicateselor de Craciun, iar atmosfera de sarbatoare ne invaluie pe toti si ne umple cu emotie.

Se spune ca cel mai frumos Craciun se petrece in familie. Insa acest lucru nu ar trebui sa se intample neaparat acasa. De ce sa nu calatoresti, sa cunosti noi culturi si sa ai parte de experiente inedite in alte orase ale lumii?

Iata care sunt cele mai bune 5 destinatii de Craciun in 2017:

1.Satul lui Mos Craciun, Laponia, Finlanda

Satul face parte din Cercul Arctic, iar oaspetii sai nu numai ca ajung sa experimenteze o iarna adevarata, dar ajung sa il si cunoasca pe Mos Craciun. Exista numeroase restaurante si magazine tematice in sat, dar atractia principala este, evident, intalnirea cu Mos Craciun, in care ai ocazia de a schimba cateva vorbe cu el si de a face o fotografie in compania sa.

Unde trebuie sa ajungi?

Satul se gaseste la numai 2 kilometri de Aeroportul Rovaniemi.

Lapland4

99929511

2.Londra, Anglia

Londra este, cu siguranta, unul dintre cele mai spectaculoase orase care merita sa fie vizitate de Craciun. Strazile, mall-urile si pietele stralucesc la propriu in mii de luminite, facand cumparaturile de Craciun o experienta inegalabila. Iar daca vrei sa ai parte de o aventura de iarna ca in povesti, trebuie neaparat sa mergi la Winter Wonderland, in Hyde Park.

Unde trebuie sa ajungi?

Hyde, Park, Convent Garden, Piazza, Globe, Trafalgar Square.

londoncover

image

3.Köln, Germania

Orasul natal al vinului fiert, Köln este renumit pentru numeroasele piete de Craciun pe care le gazduieste in aceasta perioada magica a anului. Cel mai frumos pom de Craciun il vei gasi asezat langa catedrala remarcabila, unde aerul se umple de mirosul cuceritor al delicateselor germane.

Unde trebuie sa ajungi?

Catedrala din Köln, vechea piata de Craciun din Köln, Neumarkt, Rudolfplatz, piata de Craciun de la Stadtgarten.

6b4b19a1_14cc_4db8_95cd_28b6f26112b3

heinzel-c-koelntourismus-gmbh-dieter-jacobi-d5

4.Paris, Franta

In luna decembrie, Orasul Iubirii este invaluit de atmosfera fermecatoare a Craciunului. Strazile si bulevardele sclipesc sub lanturile de lumini, iar Turnul Eiffel devine mai frumos ca oricand, oferind o nota intima si foarte pariziana patinoarului din apropierea sa.

Unde trebuie sa ajungi?

Turnul Eiffel, Disneyland, Champs Elysees si Montmarte.

trocadero-christmasmarket-chesnotgettyimages-56a404ab5f9b58b7d0d4f3aa

Main-Street-Christmas-Tree-Night

5.Amsterdam, Olanda

Mos Craciun viziteaza capitala Olandei la jumatatea lunii noiembrie, in timpul unei parade foarte amuzante cunoscuta sub numele de Sinterklaas. Festivalul de Lumina din Plantage este un alt eveniment interesant in Amsterdam in preajma Craciunului, atragandu-i pe vizitatori cu fel si fel de lucrari de arta minunate, unele dintre ele atarnand deasupra canalelor.

Unde trebuie sa ajungi?

Piata Dam, Plantage, Westergasfabriek, Amstelpark.

black-pete-580

V T Christmas Edwin van Eis