Din ce in ce mai multi oameni iubesc sa zboare cu drona si sa faca fotografii incredibile din aer. Chiar si cu cele mai bune drone, insa, riscurile sunt destul de mari. Pana la urma, vorbim despre un aparat e zbor controlat de la sol, care poate sa intre in contact cu o multime de elemente din aer, cum ar fi cablurile sau chiar pasarile. Tocmai de aceea, inainte de a zbura cu drona este bine sa stii o serie de sfaturi de siguranta. Acestea te vor ajuta sa nu arunci bani pe fereastra, distrugand dispozitivul care iti ofera momente de distractie si adrenalina.
- Nu zbura pana nu faci un simulator de zbor. Exista mai multe variante de simulatoare care te invata cum sa controlezi drona, fara a risca sa o prabusesti. Foloseste-le macar pentru cateva ore, pentru a te bucura din plin de zbor.
- Nu inalta prea mult drona! Este tentant sa o inalti extrem de mult, insa nu este o idee tocmai buna. Daca doresti adrenalina, asteapta pana in momentul in care stii mai bine cum se controleaza aparatul. Inaltimea la care trebuie sa zbori pentru inceput este de 30-40 centimetri.
- Nu zbura in locuri in care sunt multe obstacole. Evita padurile, locurile in care sunt multi stalpi si multe cabluri si cele cu alte obstacole. Dronele dispun de senzori, insa acestia nu sunt intoteauna atat de eficienti precum ti-ai dori sa fie.
- Nu zbura cand este vant! Dronele sunt instabile atunci can este vant, indiferent cat de voluminoase sunt. Este posibil ca atunci cand este vant puternic sa nu poti sa o controlezi. Pentru a te asigura ca totul este in regula si ca poti sa zbori fara probleme, poti sa masori viteza vantului cu un anemometru. Este un produs simplu, ieftin si extrem de eficient.
- Fereste-te de pasari. Chiar daca tu nu ai nimic cu ele, s-ar putea sa aiba ele ceva cu tine. Multe pasari se simt amenintate de drone si incearca sa le atace pentru a-si apara teritoriul. Evident, nu ai cum sa prevezi un eventual atac, insa este bine sa stai mereu cu ochii in patru.