Monday, April 19, 2021
Afli informatiile care conteaza


Zece lucruri care iti incetinesc tratamentul ortodontic

Deseori, medicii ortodonti aud intrebarile “Cand imi dau jos aparatul dentar?”, “Cand mi se vor indrepta dintii?”, etc. Adevarul este…

By Razvan Nemesu , in Sanatate , at September 10, 2017

Deseori, medicii ortodonti aud intrebarile “Cand imi dau jos aparatul dentar?”, “Cand mi se vor indrepta dintii?”, etc. Adevarul este ca medicii nu pot sti cu exactitate care va fi durata unui tratament ortodontic.

Ortodontii de la Clinica Aesthetica afirma ca exista mai multi factori care determina cat de rapid sau cat de incet se misca dintii si cand se termina tratamentul. Dintre acesti factori, igiena orala corecta si cooperarea pacientului sunt foarte importante, precum si cresterea si dezvoltarea individuala a dintilor si a tesutului osos.

Iata, in randurile de mai jos, care sunt factorii care pot incetini un tratament ortodontic:

  • Impingerea constata a limbii inspre dinti. Este o problema a muschiului limbii care interfereaza cu indreptarea corecta a dintilor. Invata sa inghiti corect, iar tratamentul ortodontic se va termina mai repede.

  • Lipsa unei igiene orale adecvate. Igiena orala precara incetineste miscarea dintilor din cauza placii bacteriene. Atunci cand se formeaza tartru intre dinti, acestia raman blocati si refuza sa se aseze in locul in care aparatul dentar trebuie sa ii puna.

  • Neprezentarea regulata la controlul ortodontic. Este foarte usor sa gasesti motive pentru a nu te prezenta la cabinetul stomatologic. Din pacate, un tratament ortodontic se poate realiza corespunzator doar sub atentia unui specialist, care trebuie sa actioneze asupra aparatului dentar o data pe luna.

  • Dintii care nu erup la timp sau care cresc prea incet. Nu poti face nimic in legatura cu acest lucru, dar este un fapt. In cazul unora dintre copii, dintii nu cresc la varsta necesara si apoi, dintr-o data, se ivesc si cresc foarte repede. De aceea, multi ortodonti recomanda purtarea unui aparat dentar la varsta la care au crescut deja toti dintii.

  • Consumul de alimente dure sau de alte tipuri de produse alimentare care pot strica aparatul dentar. Daca firele sunt indoite, dintii nu se mai misca. Schimbarea constata a sarmelor deteriorate poate adauga luni sau chiar ani tratamentului ortodontic.

  • Obiceiuri ca muscarea buzelor sau suptul degetului mare. Muscand buza inferioara in mod constant, vei risca sa impingi dintii inferiori inapoi si dintii de sus in fata. Evident, acest lucru va incetini tratamentul.

Nu uita: zambetul este considerat o carte de vizita. Asadar, respecta acesti factori si acorda o atentie deosebita dintilor tai atunci cand porti aparat dentar pentru a te putea bucura de o dantura perfecta la finalul tratamentului.

Comments

comments