Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul lucrurilor pe care trebuie sa le stii despre istoria tigarii electronice

Chiar daca tigara electronica este un dispozitiv destul de modern, aceasta exista de mai bine de 50 de ani. Tigara…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at September 27, 2017

Chiar daca tigara electronica este un dispozitiv destul de modern, aceasta exista de mai bine de 50 de ani.

Tigara electronica a fost inventata intr-o epoca in care fumatul era considerat acceptabil din punct de vedere social si intr-o perioada in care vedeai destul de frecvent doctori care fumau in spitale. Efectele nocive ale tigarilor nu erau cunoscute in acel moment si, din cauza lipsei unor componente electronice si a costului ridicat al acestei tehnologii, tigarile electronice au devenit populare abia in ultimii ani.

Datorita progreselor, microprocesoarelor si bateriilor portabile, tigara electronica moderna a devenit rapid dispozitivul preferat al fumatorilor care doresc sa renunte la tutun. De fapt, specialistii sustin ca tigarile electronice vor depasi vanzarile de tutun in urmatorii 10 ani.

Care este istoria tigarii electronice?

Sa incepem cu anul 1963, cand tigara electronica a fost brevetata de Herbert Gilbert ca tigara simpla fara fum. La acea vreme insa oamenii nu erau pe deplin constienti de pericolele fumatului. Totodata, aceea a fost perioada de varf a tigarilor din tutun, astfel ca productia de masa a tutunului si marketingul sau puternic au umbrit beneficiile tigarii electronice. In plus, tehnologia pentru un dispozitiv eletronic portabil nu era disponibila comercial. Fara un produs comercial, ideea lui Gilbert a disparut in 5 ani.

Anul 2000:

Hon Lik, un farmacist de origine chineza, a dezvoltat prima tigara electronica moderna dupa ce tatal sau a ajuns sa sufere de cancer pulmonar din cauza fumatului. El a cercetat metodele de furnizare a nicotinei fumatorilor fara a le mai oferi gudron si celelalte substante chimice gasite, in general, in tigarile traditionale. Metoda sa implica inhalarea de nicotina prin incalzirea unui lichid ce se transforma in vapori. Acesta a fost inceputul tigarii electronice. Hon Lik este considerat nasul tigarii electronice moderne.

Anul 2017:

Astazi exista peste 9 milioane de americani utilizatori de tigari electronice. Multi dintre acestia au inceput sa foloseasca aceste dispozitive din dorinta de a reduce daunele cauzate de tutun, unii pentru a incerca sa faca economii de bani, iar altii din cauza presiunilor sociale si pentru confort. Fumatorii de pe tot globul incep sa considere tigara electronica o varianta inteligenta de a renunta la tutun. Aceasta este, cu certitudine, cea mai simpla si eficienta metoda de a diminua efectele tigarilor traditionale si de a preveni afectiunile cauzate de tutun.

Comments

comments