Monday, January 18, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top cele mai bune locuri de unde se pot observa aurorele boreale

Visezi sa pleci in calatorie si sa vezi aurorele boreale cu proprii tai ochi? Stii care sunt cele mai frumoase…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 6, 2017 Tags: , , , , , ,

Visezi sa pleci in calatorie si sa vezi aurorele boreale cu proprii tai ochi? Stii care sunt cele mai frumoase locuri de pe planeta unde se pot observa aurorele boreale, un minunat spectacol celest?

irk

Iata in acest caz o lista cu cele mai frumoase locuri de unde poti observa aurorele boreale. Iti mai ramane un singur lucru de facut- sa iti faci bagajele.

Kirkjufell, Islanda. Datorita situarii dale geografice unice, Islanda este un loc ideal pentru a admira unele aurore boreale extrem de impresionante. Cel mai bine ar fi sa te indrepti inspre coasta de vest, nu departe de muntele Kirkjufell. Dar in jurul orasului Reikjavik mai sunt unele locuri frumoase unde se pot observa aceste fenomene fabuloase si unice.

Fairbanks, Statele Unite. Aflat in apropiere de magnificul parc national Denali, Fairbanks este fara doar si poate cel mai bun loc din Statele Unite de unde se pot observa aurorele boreale.

Yellowknife, Canada. Teritoriile din partea de nord a Canadei sunt un « teatru » perfect pentru a observa aurorele boreale. Aici sunt organizate numeroase excursii pentru ca lumea sa profite din plin de acest spectacol feeric. Yellowknife, aflat pe marginea marelui lac al Sclavilor, este un loc ideal, cel mai popular de aici.

laponia

Laponia, Finlanda. In partea de nord a tarii, Laponia este un loc popular datorita sublimelor sale peisaje inzapezite si datorita… aurorelor sale boreale, bineinteles. La 10 km in sud fata de cercul polar, in orasul Rovaniemi, foarte multa lume se aduna pentru a observa minunatul spectacol luminos. Pe scurt, Laponia este o valoare sigura pentru a observa cele mai frumoase aurore boreale.

Tomsø, Norvegia. La 20 de km fata de Tomsø, se afla satucul Ersfjordbotn. Este un loc ideal pentru a ridica ochii inspre cer si a observa aurorele boreale. Spectacolul este aici unul grandios. Dar poti sa te indrepti si inspre Insula Lofoten sau in apropiere de orasele Alta, Nordkapp si Kirkenes pentru a le observa si de aici in voie.

Groenlanda, Danemarca. Partea de sud a insulei este fara indoiala cel mai bun loc pentru a observa aurorele boreale. Iar ghetarii de aici iti vor asigura o experienta cu adevarat unica.

Comments

comments