Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 4 lucruri care te pot impiedica sa dormi

Numeroase sunt persoanele care se plang de faptul ca nu se pot odihni sau ca adorm greu seara. In realitate,…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 16, 2017 Tags:

Numeroase sunt persoanele care se plang de faptul ca nu se pot odihni sau ca adorm greu seara. In realitate, exista o multime de factori. Si, din nefericire, lipsa somnului poate avea o serie de consecinte grave asupra sanatatii deoarece poate fi cauza oboselii cronice, luarii in greutate sau a slabirii sistemului nostru imunitar.

choses-qui-peuvent-vous-empecher-de-dormir2

O temperatura nepotrivita. Dormitul intr-o camera in care temperatura aerului nu este una optima te-ar putea impedica sa te odihnesti in mod corespunzator. Temperatura din dormitor nu trebuie sa fie nici prea scazuta nici prea ridicata. Pentru a profita de un somn reparator si pentru a adormi mai rapid este esential ca temperatura din camera sa se situeze intre 15-23 de grade Celsius.

Te gandesti prea mult la problemele personale. Pe timp de noapte creierul nostru are nevoie de odihna si relaxare. Or, numeroase sunt persoanele care seara, inainte de culcare, au tendinta sa se gandeasca la problemele din viata de zi cu zi sau sa isi programeze in minte ziua urmatoare. Astfel, creierul nostru nu mai are timp sa se odihneasca, este suprasolicitat.

choses-qui-peuvent-vous-empecher-de-dormir5

Lipsa de organizare. Lipsa de organizare poate fi in egala masura unul din factorii care ne pot impiedica sa dormim. Organismul nostru are nevoie de un anumit numar de ore pentru a se odihni si pentru a se putea recupera. Insa daca ora la care mergem la culcare nu este aceeasi in fiecare zi ne va fi mult mai greu sa adormim. Ideal ar fi sa mergem la culcare zilnic la aceeasi ora pentru ca organismul nostru sa se obisnuiasca cu aceasta ora.

Alcoolul. Daca ai obiceiul sa bei un pahar-doua de alcool inainte de culcare trebuie sa renunti la acest obicei. Chiar daca alcoolul ne poate ajuta sa adormim mai repede ne va impiedica sa avem un somn reparator. Rezultat – te vei trezi mult mai obosit a doua zi dimineata.

Comments

comments