Monday, April 19, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 4 beneficii ale capsunilor

Capsunile, aceste fructe rosii au fost mereu sinonime cu romantismul, cu pasiunea si cu dragostea. Toata lumea iubeste capsunile. Capsunile…

By AncaP , in Sfaturi , at August 1, 2017 Tags: , ,

Capsunile, aceste fructe rosii au fost mereu sinonime cu romantismul, cu pasiunea si cu dragostea. Toata lumea iubeste capsunile.

Capsunile au atat de multe intrebuintari incat ar fi pacat sa nu profiti de ele. Capsunile se pot folosi la prepararea milk shake-urilor, in sucuri, in tarte sau in prajituri. Insa in afara de gustul delicios si panoplia de retete in care pot fi incorporate capsnile beneficiaza de numeroase proprietati asupra sanatatii. Care sunt principalele beneficii ale capsunilor?

les-8-bienfaits-des-fraises-pour-votre-sante4Previn bolile cardiovasculare. Capsunile contin un tip de antioxidant cunoscut sub numele de antocianine care, dupa ce sunt asimilate in organism contribuie la amelioraea sanatatii cardiovasculare. Aceasta substanta este capabila sa diminueze si inflamatiile de la nivelul tesuturilor si sa regleze nivelul de colesterol si de trigliceride.

Sunt hidratante. Datorita unui continut bogat de apa, in jur de 92%, capsunile  sunt unele din cele mai hidratante pentru organism. Se recomanda consumul de capsuni in perioadele de canicula deoarece ne improspateaza nu numai corpul ci contribuie in egala masura si la stoparea pierderilor de lichid. Capsunile sunt excelente pentru sportivi deoarece contin minerale esentiale care favorizeaza echilibrul electrolitilor in corp.

Ridica moralul. Capsunile contin o serie de substante precum Vitamina B1, cunoscuta si sub numele de nutrientii bunei dispozitii deoarece contribuie la combaterea iritabilitatii si depresiei. Aceasta substanta este asimilata de catre sistemul nervos si sporeste productia hormonilor bunei dispozitii.

Amelioreaza aspectul pielii. Datorita compozitiei nutritionale si continutului bogat de apa aceste fructe reprezinta unele din cele mai de pret aliate ale sanatatii si pielii tale. Consumul regulat de capsuni favorizeaza eliminarea toxinelor care accelereaza procesul de imbatranire si diminueaza dezechilibrul PH-ului cutanat. Capsuna poate fi folosita in egala masura si pe cale extrena sub forma de masca sau de crema sau pentru exfolierea, albirea si imbunatatirea aspectului pielii.

Comments

comments