Topul destinatiilor pe care trebuie sa le vizitezi inainte sa dispara definitiv

Photo of author

By AncaP

Lumea este plina de peisaje minunate, care taie respiratia pur si simplu. De toate acestea a avut grija Mama Natura.  Insa, din pacate, distrugerea ecosistemului si schimbarile climatice sunt pe cale sa schimbe pentru totdeauna unele locuri magnifice. Acesti factori nu fac decat sa bulverseze echilibrul naturii si nu fac decat sa distruga aceste locuri minunate.

endroits-visiter-avant-disparition1

Marea Moarta. Spre deosebire de celelalte mari din lume care sunt pe cale sa castige teren, Marea Moarta este pe cale sa regreseze. Pentru comunitatea stiintifica, Marea Moarta este in agonie. Din cauza evaporarii apei sale care nu este compensata de albia raurilor acest loc cunoaste actualmente o veritabila regresie si risca sa dispara in maxim 50 de ani, in special din cauza activitatilor industriale de extragere a mineralelor.

endroits-visiter-avant-disparition

Marea Bariera de Corali. Poluarea, acidifierea apei, cresterea temperaturii apei din oceane, uragane, turismul de masa…o multime de factori care duc la disparitia de pe suprafata pamantului a acestui loc iesit din comun. Expertii estimeaza ca in anul 2030, peste 60% din recifii de corali din Marea Bariera vor fi morti si peste aproximativ 100 de ani nu va mai exista nimic din Marea Bariera de Corali.

endroits-visiter-avant-disparition4

Madagascar este a patra insula ca marime din lume. Cu toate acestea, este in mare pericol: incalzirea globala, defrisari, eroziune si degradari ale solului…pe scurt, ecosistemul acestei insule este in pericol. Daca acest lucru continua in ritmul acesta, nu va mai ramane nimic din aceasta insula, nici animalele, nici vegetatia iesita din comun. Pst 80% din flora si fauna acestei insule nu se mai gasest niciunde altundeva pe acest glob.

Bazinul Congo acopera 4 milioane de kilometri de-a lungul fluviului Congo, in Africa, strabate sapte tari africane si a doua cea mai mare padure tropicala din lume dupa Amazonia. An de an, 10 milioane de hectare sunt rase de pe fata pamantului din cauza exploatarii forestiere ilegale.