Tuesday, December 6, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 5 elemente care contureaza calitatea unei ferestre PVC

Nu mai este niciun secret in faptul ca o fereastra termopan poate sa aiba un impact pozitiv asupra vietii: un…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at July 11, 2017

Nu mai este niciun secret in faptul ca o fereastra termopan poate sa aiba un impact pozitiv asupra vietii: un confort termic sporit, eliminarea riscului de igrasie, un confort fonic sporit si chiar si o estetica mult mai placuta decat cea oferita de geamurile normale. Daca urmeaza sa achizitionezi ferestre PVC, este bine sa poti face diferenta intre cele mai bune si cele mai putin bune.

Un prim pas pentru a face asta, este sa alegi un brand de calitate precum Salamander sau Rehau. Evident, este bine sa optezi si pentru  firma de calitate care sa monteze geamurile. Pentru a te asigura ca nu esti pacalit, evaluarea ferestrei trebuie sa o faci in felul urmator:

  • Calitatea tamplariei PVC. Este greu sa iti dai seama vizual care este calitatea tamplariei, insa ceea ce poti face este sa urmaresti un produs cu o garantie cat mai mare. Exista companii care ofera garantie de pana la 10 ani, atat impotriva deformarii, cat si impotriva materialului.
  • Sticla folosita. Acelasi lucru se poate spune si in cazul sticlei. Exista multe ferestre termopane care au o garantie de pana la 7 ani.
  • Sistemul de inchidere al ferestrei. Calitatea poate sa fie conturata si de sistemul de inchidere folosit. Exista multe companii care aleg sistemele de inchidere simple si ieftine, cum ar fi cel cu blocare espage. Pentru o siguranta mai mare insa, este bine sa se foloseasca sistemele de tragere cu surub, care sunt mai sigure si mai rezistente.
  • Manerele. Manerul unei ferestre termopan poate sa fie conceput pentru a rezista pana la 5 ani. Acesta are atat un rol estetic, cat si unul functional, asadar, trebuie sa i se acorde atentia cuvenita. Conteaza forma manerului, materialul din care este realizat si modul in care se utilizeaza. Garantia este, de asemenea, cea care poate sa spuna foarte multe despre calitatea unui maner.
  • Balamalele si suruburile. Chiar si cele mai mici detalii pot sa conteze, in cazul termopanelor, acest mici detalii contand foarte mult. Este foarte greu sa iti dai seama care este calitatea unei balamale, insa daca respecti principalele reguli de alegere a brandului producator sau a firmei care urmeaza sa iti instaleze geamul, poti obtine produse excelente.

 

Comments

comments