Thursday, May 19, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 3 sfaturi pentru accelerarea metabolismului

Incerci de ceva vreme sa slabesti insa toate eforturile tale sunt sortite esecului? S-ar putea sa nu acorzi atentia cuvenita…

By AncaP , in Sfaturi , at July 28, 2017 Tags: ,

Incerci de ceva vreme sa slabesti insa toate eforturile tale sunt sortite esecului? S-ar putea sa nu acorzi atentia cuvenita metabolismului tau. Daca acesta din urma este mai lent, toate incercarile tale de a pierde cele cateva kilograme in plus vor fi in van.

Somn insuficient, stres, alimentatie nepotrivita…atatia factori care ne pot incetini metabolismul dar si sa ne deterioreze starea generala de sanatate. Iata cateva sfaturi pentru accelerarea metabolismului.

5-choses-a-faire-pour-accelerer-votre-metabolisme1

Trezeste-te mai devreme. Trezitul tarziu este una din consecintele normale al unui metabolism lent. De aceea, cel mai bine este sa te pui la culcare devreme pentru a te putea trezi devreme. Lumina zilei actioneaza in mod pozitiv asupra metabolismului si energiei tale. Respectandu-ti ritmul de somn vei reusi sa iti accelerezi metabolismul. Astfel, trebuie sa te asiguri de faptul ca dormi cel putin opt ore pe noapte deoarece este durata necesara de care corpul tau are nevoie pentru a elimina toxinele si pentru a-si regla functiile.

5-choses-a-faire-pour-accelerer-votre-metabolisme2

Bea mai mult apa. Consumul de apa permite metabolismului nostru sa functioneze mai bine. In momentul in care organismul nostru nu este hidratat in mod suficient va avea tendinta sa arda mai putine calorii. Pentru accelerarea mtetabolismului trebuie sa consumi cel putin 1.5 litri de apa pe zi. De asemenea, poti consuma si ceai verde deoarece acesta din urma permite hidratarea corpului si accelerarea metabolismului.

5-choses-a-faire-pour-accelerer-votre-metabolisme3

Adopta un regim alimentar echilibrat. Alimentatia ocupa un rol important in modul in care functioneaza metabolismul tau. Consumul de produse alimentare nesanatoase, de grasimi, nu face decat sa incetineasca metabolismul. Consuma cat mai multe produse bio in locul celor transformate. Trebuie sa ai in vedere si stabilirea unor mese lejere, odata la 3-4 ore si reducerea consumului de glucide. Ai grija sa nu le elimini definitiv deoarece activitatea ta cerebrala se poate diminua.

Comments

comments