Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


TOP5 intrebări la care trebuie sa răspunzi înainte de a achizitiona o saltea

Salteaua este una dintre cele mai importante achizitii pe care le faci intr-o viata, deoarece iti poate decide sanatatea, iti…

By Razvan Nemesu , in Sanatate , at June 14, 2017

Salteaua este una dintre cele mai importante achizitii pe care le faci intr-o viata, deoarece iti poate decide sanatatea, iti poate decide gradul de confort si poate sa aiba un impact puternic asupra psihicului tau. Daca vrei sa te bucuri de o saltea perfecta, este important sa iti pui niste intrebari inainte de a o achizitiona.

Care este greutatea ta?

Alegerea saltelei poate sa tina cont de greutate, deoarece vei avea nevoie de o sustinere mai mare daca ai o greutate mare si de o saltea ceva mai moale pentru o greutate mica. In principiu, daca iti stii greutatea poti obtine sfaturi concrete din partea celor care comercializeaza saltele. Mai mult decat atat, acesand acest link poti intelege foarte usor care sunt diferentele dintre o saltea de pat moale si una tare si care ti se potriveste cel mai bine.

Care este bugetul pe care il ai?

Diferentele de pret intre diversele tipuri de saltele sunt uriase. Daca iti doresti o saltea echilibrata din punct de vedere al raportului dintre calitate si pret, este bine sa stii de la inceput cat poti sa cheltuiesti si sa cauti in functie de suma pe care o ai la dispozitie.

Dormi singur sau cu partenerul?
Este o alta intrebare la care trebuie sa gasesti raspuns, deoarece o saltea de doua persoane ccare sa ofere independenta fata de partener poate sa fie ceva mai costisitoare.

Ai alergii?

Alergiile la acarieni pot sa influenteze modul de achizitie al saltelei. Saltelele obisnuite au marele dezavantaje de a acumula praf si acarieni, care pot sa inrautateasca destul de mult situatia unui alergic. Daca suferi de alergii, cea mai buna solutie pentru tine este aceea de a opta pentru o saltea antialergica.

In ce pozitie dormi?

Un alt lucru care poate sa decida modul in care achizitionezi salteaua este pozitia in care dormi.In funtie de aceasta vei sti care sunt punctele de presiune si pe ce trebuie sa te axezi in momentul in care iei o decizie pentru o saltea cu arcuri, din spuma poliuretanica sau din alt material.
Alegerea saltelei poate sa fie o misiune destul de dificila, insa daca apelezi la un consultant din magazinul de saltele pentru care optezi si daca te asiguri ca iti stii particularitatile, te poti bucura de o saltea de buna calitate care sa iti serveasca pe o perioada lunga de timp. Nu prea lunga, insa, deoarece o saltea trebuie sa fie inlocuita o data la 7-10 ani cu una noua.