Thursday, September 29, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top tari care poarta numele unui personaj istoric

In lume sunt peste 200 de tari cu un nume ale carui origini nu le cunosti cu siguranta. De exemplu,…


In lume sunt peste 200 de tari cu un nume ale carui origini nu le cunosti cu siguranta. De exemplu, unele dintre ele au fost botezate dupa personaje istorice celebre. Stiai asta? Pariem ca nu.

mau

Filipine. Aceasta tara din Asia de sud-est a fost numita asa in raport cu un membru al familiei regale spaniole. Este vorba despre regele Felipe al doilea. Atunci cand regele Charles I al Spaniei il trimite pe Magellan in explorare, in anul 1521 declara teritoriul nou descoperit drept parte din monarhia spaniola. Mai tarziu, exoloratorul Ruy Lopez de Villalobos, va numi acest teritoriu dupa fiul regelui Charles, Felipe.

Bolivia. Acest teritoriu din America Centrala a fost numit dupa o celebra figura locala care s-a batut foarte mult pentru independenta tarii. Este vorba despre Simon Bolivar. In anul 1825, dupa ce Razboiul de Independenta a fost in sfarsit castigat, tara a luat numele principalului sau lider.

Insula Mauritius. Olandezii au botezat in secolul 16 aceasta insula, in raport cu Printul Maurits Van Oranje. Dar din 1715, aceasta este proclamata un teritoriu francez. Mai tarziu, va fi colonizata de catre britanici. Dar in ciuda diferitelor civilizatii care au dominat insula, numele sau a ramas mereu acelasi.

Insulele Cook. Aceste insule aflate la capautl lumii, poarta numele celebrului explorator, James Cook. Intre anii 1773-1779, insulele descoperite au fost botezate Insulele Hervey. Dar la inceputul anilor 1800, cartograful rus Adam Johann von Krusenstern, publica opera Atlasul Oceanului Pacific, unde le schimba denumirea in Insulele Cook.

Arabia Saudita. Arabia Saudita poarta numele familiei sale regale, adica Al Saoud. O familie care a creat in anuk 1932 natiunea pe care o stim si care azi numara 25 000 de descendenti, dintre care si 200 de printi.

Seychelles. Exploratorul Vasco Da Gama a fost primul care a pus Seychelles pe harta lumii. Dar atunci se numeau Admiral Islands. Dar in anul 1976, teritoriul este declarat drept o colonie franceza si i se da un nume inspirat de ministrul finantelor de atunci, Jean Moreau Sechelles. Mai tarziu vor deveni Seychelles.

Columbia. Aceasta tara cu peste 50 000 de locuitori, a fost numita in raport cu celebrul navigator, Christophor Columb.

 

Comments

comments