Saturday, November 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top metode de protectie a motorului diesel

Acesta este unul dintre subiectele foarte disputate atunci cand vine vorba de alegerea motorului, sa fie pe benzina sau motorina….

By Tony , in Sfaturi , at June 29, 2017

Acesta este unul dintre subiectele foarte disputate atunci cand vine vorba de alegerea motorului, sa fie pe benzina sau motorina. Articolul este adresat posesorilor de masini cu motor ce foloseste ca si combustibil motorina. La prima vedere stim ca acest motor este mai economic decat unul pe benzina.

Ce trebuie stiut despre motoarele diesel

In primul rand decizia pentru a cumpara un astfel de motor trebuie sa fie in stransa legatura cu numarul de kilometri pe care ii vei parcurge intr-un an, sau daca veti circula in mare proportie in oras unde este aglomerat motorul va avea probleme de fiabilitate.

Motorul diesel este afectat daca este condus subturat, astfel este recomandat un stil de condus la turatii mai mari, recomandarea depinzand si de cilindreea motorului, aceasta trebuie sa fie undeva de la 2000 de ture, altfel apar depuneri de calamina si incep problemele cu filtrul de particule.

O greseala facuta in mod frecvent se intampla in anotimpul iarna cand este foarte frig si conducatorii auto incalzesc motorul pe loc, ba chiar tureaza motorul peste 2500 rpm. Recomandarea este sa lasati putin motorul pornit fara a-l tura si apoi sa plecati cu masina la drum.

Pentru ca tot mai multe masini au in dotare cel putin o turbina, recomandarea pentru a o proteja cat mai mult timp este sa schimbati uleiul la timp, nu calcati acceleratia la podea daca turometrul nu va indica cel putin 2000 rpm, iar uleiul nu a atins cel putin 60 de grade.

Cum se intretine un motor diesel? Este foarte important sa respectati indicatiile din cartea de service in ceea ce priveste intervalul reviziilor. Un alt rol foarte important in intretinerea motorului il are uleiul motorului diesel. Acesta trebuie sa fie de calitate, dar in acelasi timp trebuie sa fim atenti si la consumabilele alese.

Cand vine vorba de functionarea optima a motorului si a turbinei, filtrul de aer nu trebuie neglijat. Un alt aspect important: daca aveti opriri dese in oras mai bine nu opriti motorul. Astfel protejati acumulatorul, demarorul si turbina si nu in ultimul rand motorul. Se stie ca uzura cea mai mare la un motor, de oricare ar fi el o capata la pornire.

Concluzie

Piesele sunt mai scumpe la o masina cu motor diesel decat unul pe benzina. Calculati cat veti merge aproximativ cu autoturismul pe an si respectati cateva reguli simple. Nu plecati la drum fara o aplicatie utila de distante rutiere, care va indica tot ce trebuie sa stiti pentru o calatorie perfecta.

Salvează

Comments

comments