Thursday, September 21, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 experiente de incercat in Europa

Parcuri nationale, tari idilice, cunoscute pentru stilul de viata aparte, coaste mediteraneene si bijuterii arhitecturale, Europa nu are rival cand…

By AncaP , in Topuri din lume , at June 21, 2017 Tags: , , , , , , ,

Parcuri nationale, tari idilice, cunoscute pentru stilul de viata aparte, coaste mediteraneene si bijuterii arhitecturale, Europa nu are rival cand vine vorba despre descoperiri si de turism. Croatia, Rusia sau Spania, iata un top al experientelor pe care merita sa le incerci in Europa.Lamai Beach Badebucht Koh Samui Thailand

O bijuterie arhitecturala, muzeul Guggenheim, Bilbao, Spania. Frank Gehry a realizat in inima Tarii Bascilor o opera arhitecturala unica in lume. Liniile sale organice, suprafata din sticla si un panou din titan care se imbina perfect cu formele fluide ale pietrei din calcar…de la inaugurarea sa in 1997, muzeul Guggenheim a adapostit o multime de pasionati de opere de arta si nu numai.

Parcul national lacurile Plitvice, supranumit gradinile diavolului, Croatia.  Aceasta retea alcatuita din 16 lacuri legate intre ele de cascade permite parcului national lacurile Plitvice sa fie inscris in patrimoniul mondial Unesco. Grote de calcar sporesc frumusetea ireala a acestui peisaj.

waterfall in deep forest of croatia and wood pier
waterfall in deep forest of croatia and wood pier

O epopee feroviara la bordul Transsiberianului (Rusia/Mongolia). O calatorie epica ce incepe in Moscova si parcurge un sfert din glob pentru a ajunge la Vladivostok.  Punctul culminant al acestui traseu este lacul Baikal. Este atat de izolat incat pana si rusilor le este destul de greu sa il viziteze – 800 de kilometri lungime, 80 de kilometri latime si peste 1600m adancime, cea mai mare rezerva de apa dulce a umanitatii.

Casele colorate din Corricella, Procida, Italia. Cea mai mica din cele trei insule din golful Napoli, este si cea mai protejata. In momentul in care contempli casele mediteraneene in tonuri de pastel din Corricella, Procida, intinderile de dafini si plantatiile de lamai, iti dai seama ca aceasta zona este cel mai bine pastrat secret al Italiei.

La dolce vita la volanul unei Vespa sau cum sa vizitezi Toscana, Italia. Parcurge ruta San-Gimignano la volanul unei Vespa, modalitatea ideala de a descoperi Toscana.

 

 

Comments

comments