Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Turism macabru-destinatiile dramatice care au devenit foarte populare

Genocid, razboi, catastrofe naturale, atentate… dramele istoriei facineaza in asa fel incat unele locuri au devenit adevarate atractii turistice. Acest…


Genocid, razboi, catastrofe naturale, atentate… dramele istoriei facineaza in asa fel incat unele locuri au devenit adevarate atractii turistice. Acest fenomen se numeste « dark tourism » sau turism macabru.

macabru

Vorbim in acest articol despre actul de calatori cu scopul de a descoperi situri turistice unde au avut loc evenimente dramatice sau macabre. Care sunt insa cele mai populare destinatii atunci cand vine vorba despre turismul macabru?

Orasul abandonat Prypiat, aflat la 3 km fata de Cerobil. Explozia nucleara de la Cernobil este deja un subiect de istorie. Iar azi numeroase agentii de turism propun vizite sau excursii in apropiere de locul unde a avut loc explozia nucleara. Se viziteaza si orasul abandonat Prypiat, un oras in ruine, un oras fantoma, care avea in anii ’80 peste 50.000 de locuitori. Acesta a fost creat pentru muncitorii de la centrala nucleara dar din cauzsea tragicului accident a fost evacuat si abandonat.

Inchisoarea Karosta din Lituania. Vechea inchisoarea de la Karosta a fost transformata in hotel- muzeu. Este un loc care atrage o multime de turisti datorita activitatilor extreme pe care le propune. In timpul unei vizite, care poate dura intreaga noapte, cei care vin aici sunt tratati exact ca si niste detinuti.

Vizite ghidate la Fukushima. La fel ca si in cazul celebrului Cernobil, Fukushima a devenit si ea o destinatie turistica foarte atragatoare, chiar daca riscurile de contaminare sunt mai ridicate aici. Cei care locuiesc aici, care doresc sa impartaseasca cu vizitatorii viata lor tumultuoasa si bulversata, descopera impreuna locurile cu echipamente de protectie.

Vestigiile seismului din 2008 de la Sichuan. Strazi deformate, poduri crapate, cladiri distruse sau inghitite… multi turisiti vin la Sichuan pentru a descoperi catastrofa lasata in urma sa de seismul din 2008. Un seism cu foarte mlti morti dar si foarte multi disparuti.

Un turism al memoriei si al reculegerii la Auschwitz. In cadrul asa-zisului dark tourism, acest loc reprezinta o categorie aparte. Este un loc al reculegerii si al dezolarii, dar si al memoriei. Aici istoricii te ajuta sa ai cea mai educativa vizita.

Alcatraz, pe urmele gangsterilor.  Daca ajungi prin San Francisco, trebuie neaparat sa faci si o vizita faimoasei insule Alcatraz, unde se  afla o celebra inchisoare, cea mai securizata, pana in anul 1963.