Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Topul atractiilor din Sri Lanka

Sri Lanka este o insula din Oceanul Indian care ii impresioneaza pe vizitatori datorita evantaiului de culori, diversitatea peisajelor si…

By AncaP , in Interesant , at May 22, 2017 Tags:

Sri Lanka este o insula din Oceanul Indian care ii impresioneaza pe vizitatori datorita evantaiului de culori, diversitatea peisajelor si poporului sociabil si zambaret. Destinatie din ce in ce mai populara, Sri Lanka profita de situatia sa de escala spre Maldive si de stilul sau de viata.

shutterstock_232546900-min

Intre jungla si plaje, Sri Lanka este fara indoiala un loc de neuitat. Vestea buna? Suprafata sa mica permite vizitarea sa in doar 10 zile. Iata un top al atractiilor din Sri Lanka.

Parcuri naturale incredibile. In ciuda numeroaselor defrisari, insula este inca compusa din zone mari in care domneste natura. In plus, in sanul acestor superbe regiuni inverzite, un sfert din specii sunt endemice. Panoramele din vai, paduri si munti sunt de o rara frumusete.

shutterstock_267438863-min

Scufunda-te in istoria sa milenara. Cu o istorie cunoscuta de peste 3000 de ani, fosta colonie britanica Ceylan pastreaza o serie de urme impresionante ale trecutului sau. Incepe vizita in Triunghiul Cultural: orasul sfant Anuradhapura, magnificul Polonnaruwa si Kandy, prima destinatie turistica din tara. In partea de sud, orasul colonial Galle este de neratat.

Admira templele. In Sri Lanka turistii au posibilitatea de a vizita numeroasele locuri sacre hinduse si buddhiste, Dambulla in special unde se afla Templul de Aur si Buddha al sau culcat. Vara, orasul Kataragama atrage mii de fideli in cadrul festivalului anual. In Triunghiul Cultural, Templul Dintelui contine un dinte al lui Buddha.

Nu rata plajele. Sri Lanka nu este asociata cu acest tip de peisaje insa acestea nu lipsesc. Plajele din sud (Talalla sau Welligama) si din est sunt ideale pentru relaxare in apa calda si in mijlocul palmierilor in timp ce cele din vest sunt perfecte pentru cei in cautare de distractie. Esti pasionat de surf ? Plajele din Sri Lanka sunt ideale pentru pracicarea sportului tau preferat.