Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Topul atractiilor din Sicilia

Niciun alt loc din lume nu seamana cu Sicilia. Cea mai mare insula din Mediterana are toate sansele sa devina…

By AncaP , in Topuri din lume , at May 4, 2017 Tags:

Niciun alt loc din lume nu seamana cu Sicilia. Cea mai mare insula din Mediterana are toate sansele sa devina una din principalele atractii turistice ale Italiei. Rezerve naturale si ruine arheologice incredibile, Sicilia este destinatia ideala pentru pasionatii de istorie si nu numai.

que-faire-en-sicile-etna-christing-O-go-voyages

Etna. Ti-ar placea sa urci pe cel mai mare vulcan activ din Europa ? Pe vremuri, grecii erau convinsi de faptul ca Etna era resedinta Ciclopilor. In orice caz, Etna a devenit, de-a lungul vremii, una din destinatiile turistice majore ale provinciei Catana.

In partea de sud, turistii pot lua un teleferic care ii va duce pana la o altitudine de 3000 de metri.

Valea Templelor. Zona arheologica Agrigente, inscrisa din anul 1997 pe lista patrimoniului mondial Unesco este o martora excelenta a istoriei marii Grecii si a epocii succesive. Zona este alcatuita din parcul arheologic  al Vaii Templelor precum si din alte vestigii situate in principal pe acropola. Chiar daca toate edificiile sunt remarcabile, cel mai important monument de aici este Templul Concordia, fiind vorba despre una din cele mai bine pastrate ruine grecesti din lume.

que-faire-en-sicile-taormina-Goldmund100-go-voyages

Taormina. Chiar daca este mic, Taormina este cel mai vizitat oras din Italia. Cocotat in mod ideal pe o stanca, deasupra marii, Taormina isi datoreaza popularitatea prezentei unor monumente importante precum teatrul grec in cadrul caruia se organizeaza si in ziua de azi numeroase spectacole de teatru si alte activitati.

Insulele Eoliene. Exista atatea locuri de vizitat, atatea lucruri de facut in Sicilia incat ai avea nevoie de o vacanta de mai multe saptamani pentru a le putea cuprinde pe toate. Cum ar fi sa profiti de o zi pe Insulele Eoliene? Insulele Lipari si Salina sunt salbatice si bogate in istorie, plajele sunt superbe. Turistii au posibilitatea de a inchiria un scooter si de a explora locurile cu parul in vant.