Top 4 pasi prin care sa alegi soala de soferi potrivita

Photo of author

By Tony

Multi tineri sau chiar si soferi profesionisti se confrunta cu o astfel de intrebare cand vine vorba de scolile de soferi si instructori auto. Care este cea mai buna scoala pentru soferi, ce scoala de soferi o sa imi ofere pregatirea de care am nevoie pentru a lua examenul din prima incercare, cum aleg instructorul potrivit, etc.

Adevarul este ca nimeni nu poate raspunde cu certitudine ce scoala de soferi se potriveste cel mai bine nevoilor fiecarui individ dar exista strategii care pot considerabil intregul proces de alegere a scolii si instructorului auto.

Alegerea scolii de soferi potrivite si a unui instructor competent

Alegerea unei scoli auto este o decizie care tine atat de un numar de criterii subiective cat si obiective. Cei mai multi tineri doritori de carnet sunt in primul rand interesati de pachete cat mai ieftine, promotionale sau cu reducere, de cat de aproape sau departe se vor tine cursurile fata de zona in care locuiesc sau de cat de usor se poate ajunge la sediul scolii cu mijloace de transport in comun. Toate aceste criterii de multe ori castiga in favoarea competentelor instructorilor auto si capacitatea scolii de a oferii cursuri complete conform noului cod rutier.

scoala autoPentru a alege o scoala de soferi si un instructor care sa puna accent pe formarea cat mai buna a viitorilor soferi cursantii trebuie tinut cont de urmatoarele:

1. Viitorii soferi trebuie sa fie pregatiti pentru a avea o discutie sincera si personala cu viitorul instructor pentru a determina daca acesta este potrivit. Din aceasta discutie cursantul isi poate da seama de experienta instructorului, calmul acestuia, entuziasmul si devotamentul fata de elevii sai si alte calitati care sa functioneze in favoarea viitorului sofer.

2. Pregatirea pe care o ofera scoala de soferi trebuie sa fie in conformitate cu noile norme si cod rutier si sa se supuna standardelor europene. Autovehiculele pe care se desfasoara pregatirea practica sa fie in stare impecabila de functionare. Cursantii trebuie sa poata sa aleaga marca si tipul de masina pe care doresc sa invete sa conduca, iar cursurile sa se desfasoare conform regulilor si in deplina siguranta.

3. Asigurati-va ca salile de curs trebuie sa fie dotate cu tehnologie moderna si sa ofere cursantilor posibilitatea de a parcurge pregatire teoretica conform desfasurarii testelor oficiale.

4. Alege-ti un instructor calm si rabdator, dispus sa raspunda la toate intrebarile adresate si sa se adapteze in functie de nevoile si personalitatea fiecarui cursant. Cunostintele sale de legislatie si cod rutier trebuie sa fie bine puse la punct. Instructorii auto trebuie sa fie pregatiti pentru orice situatie neprevazuta in trafic si sa formeze viitori soferi competenti.

Dupa alegerea scolii, acest articol de pe jurnalul te va ajuta sa treci de examene.

Salvează

Salvează