Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Lucruri interesante despre prezervative

Prezervativul este unul dintre cele mai importante elemente sexuale, fiind o inventie care a dus la scaderea numaruluui de boli…

By Razvan Nemesu , in Interesant , at May 3, 2017

Prezervativul este unul dintre cele mai importante elemente sexuale, fiind o inventie care a dus la scaderea numaruluui de boli sexuale si la un control mult mai bun al natalitatii. Exista multe lucruri pe care nu le stii, insa, despre prezervative. Spre exemplu, chiar daca in trecut nu erau create din latex si nu puteu fi cumparate dintr-un sex shop, acestea existau, fiind realizate insa din alte materiale. Iata, asadar, 5 lucruri inedite despre prezervative.

  1. Doar 5% din barbatii din intreaga lume folosesc prezervativ. Din pacate, chiar daca scopul este ca toata lumea sa se protejeze, doar 5% din populatia lumii foloseste protectie de acest fel. Este adevarat ca procentul este mult mai mare daca ne raportam doar la tarile civilizate, insa per total este mult prea mic.
  2. Exista mai multe tipuri de prezervative. Nu toate sunt realizate din latex. Pentru cei alergici la acest material exista prezervative din poliuretan iar pentru cei alergici la poliuretan exista varianta naturala, realizata din intestine de miel.
  3. Primul prezervativ modern a aparut in anul 1855, atunci cand Charles Goodyear a creat un astfel de produs din cauciuc. Inca de la prima aparitie, designul a ramas aproape identic, diferenta fiind ca au aparut prezervativele colorate si cele cu mici rigiditati pe ele.
  4. Femeile cumpara la fel de multe prezervative ca si barbatii. Desi pare greu de crezut, peste 40% dintre cei care fac astfel de achizitii sunt de genul feminin.
  5. In Suedia, pentru o scurta perioada de timp, a existat ambulanta cu prezervative. Practic, daca urma sa faci dragoste si nu aveai la indemana obiectul muncii, ambulanta iti aducea metoda contraceptiva la usa.

Cu sigurana, prezervativul este un produs extrem de important si este esential sa existe o educatie sexuala cat se  poate de riguroasa in scoli, pentru a-l face cat se poate de cunoscut. Din acest motiv, cu cat stii mai multe despre el, cu atat mai bine.

 

Comments

comments