Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul simptomelor unei carente care se pot manifesta pe tenul tau

Chipul nostru este oglinda sufletului, un lucru cat se poate de adevarat. Insa, un lucru mai este sigur, fata reflecta…

By AncaP , in Sanatate , at April 20, 2017 Tags:

Chipul nostru este oglinda sufletului, un lucru cat se poate de adevarat. Insa, un lucru mai este sigur, fata reflecta adesea starea noastra de sanatate, in special in momentele in care suferim de carente de vitamine si minerale, substante indispensabile bunei functionari ale organismului nostru. O piele palida, uscata, cu scuame, buze deschise la culoare, ochi umflati, sangerarea gingiilor…acestea sunt principalele simptome ale unor carente importante de vitamine si minerale.

6-symptomes-dune-carence-vitamines-peuvent-se-manifester-visage1

Un ten palid. Daca tenul tau este mai palid decat de obicei, acesta poate fi semnul unei carente in vitamina B12. Pe langa faptul ca tenul devine palid, te simti din ce in ce mai obosita, te lasi cuprinsa de depresie, ai diaree, nu ai pofta de mancare. Trebuie sa incepi sa consumi cat mai multe alimente bogate in Vitamina B12 precum carnea, pestele, produse lactate si oua.

O piele uscata. O piele uscata, cu scuame la nivelul fetei poate traduce o carenta in Vitamina B8. Uscaciunea pielii cauzata de lipsa vitaminei B8 este adesea insotita de alte simptome precum eruptii cutanate si/sau caderea parului. Vitamina B8 este prezenta in somon, avocado, cipuerci, conopida, soia, nuci, capsuni si banane.

Ochi umflati. Daca ai ochii umflati in mod anormal acest lucru inseamna ca te confrunti cu o lipsa de iod. Un deficit al acestui element poate duce la o insuficienta tiroidiana. De aceea este esential sa compensezi aceasta carenta consumand alimente bogate in iod precum fructele de mare, produsele lactate si paine.

6-symptomes-dune-carence-vitamines-peuvent-se-manifester-visage4

Sangerarea gingiilor. Te confrunti si tu cu aceasta problema? Ai putea avea un deficit de Vitamina C. In cazul in care ai un deficit de aceasta vitamina ce are drept rol intarirea si protejarea gingiilor, acestea vor avea tendinta sa sangereze in momentul in care te speli pe dinti. Pentru a preveni sangerarea gingiilor consuma ardei rosu si cat mai multe citrice.

Buzele palide indica o anemie provocata de o carenta de fier. Pentru a rezolva aceasta carenta trebuie sa consumi carne rosie si spanac.

Comments

comments