Thursday, June 8, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul destinatiilor gastronomice

Pentru turistii care vor sa isi rasfete papilele gustative in timpul unei calatorii exista numeroase tari de explorat. Japonia, India…

By AncaP , in Topuri din lume , at April 23, 2017 Tags:

Pentru turistii care vor sa isi rasfete papilele gustative in timpul unei calatorii exista numeroase tari de explorat. Japonia, India sau Thailanda le promite descoperiri gustative incredibile. Datorita tendintei street food, gastronomia este la indemana tuturor. Iata topul celor mai cunoscute destinatii gastronomice.

shutterstock_177439361_opt

Thailanda. Bucataria thailandeza se caracterizeaza prin finete si cautarea permanenta a echilibrului intre savori. Gusturi suprinzatoare, prezentari simpatice, vizitarea acestei tari va fi un vis implinit pentru gurmanzii care pot gasi preparate vandute la toate colturile de strada. Preparate proaspete, savuroase, delicioase, pentru buzunarele tuturor.

Peru. Gastronomia peruana se caracterizeaza prin abundenta produselor locale cu calitati nutritionale unice. Migratiile succesive au adus, de-a lungul secolelor, accente culinare asiatice, spaniole, africane. Contemporana si inovanta, gastronomia peruana s-a priceput de minune sa conjuge modernitatea si traditia.

Japonia. Gastronomia japoneza se caracterizeaza prin eleganta, puritate si tehnica. De la puritatea unui sushi delicios la simplitatea unui bol de ramen, savorile nipone sunt subtile, delicioase si fine. In Japonia, bucatarii pun accentul pe sublimarea preparatelor. Importanta esteticii preparatelor si cautarea constanta a perfectiunii fac din gastronomia japoneza o gastronomie deosebit de rafinata.

China. Gastronomia chinezeasca se caracterizeaza prin diversitate atat in ceea ce priveste savorile produselor utilizate cat si in cee ce priveste tehnica de gatit. Multa vreme necunoscuta si judecata pe nedrept, bucataria chinezeasca este polimorfa. Climatul variat al tarii confera fiecarei regiuni o alimentatie complet diferita.

Crostini with different toppings on wooden background. Delicious appetizers. Top view.; Shutterstock ID 556329820; ISBN: 9782013960939; Titre: Blog article Toscane; Date: 16/01/2017

Italia. Gastronomia italiana se caracterizeaza prin calitatea ingredientelor folosite dar si prin latura rustica si generoasa. Paste, risotto, pizza, inghetata, cafea…o calatorie in Italia reprezinta un adevarat deliciu pentru papilele gustative.

India. Gastronomia indiana se caracterizeaza prin diversitate, prospetime, diversitate si folosirea condimentelor in abundenta. India beneficiaza atat de o gastronomie locala cat si de o gastronimie regionala ceea ce face din ea o destinatie de neratat in ceea ce priveste gastronomia.

Turcia. Savori mediteraneene, asiatice, din Orientul Mijlociu…Turcia este cunoscuta pentru carnea la gratar, legumele delicios gatite, dulciurile si cafeaua sa.

Comments

comments