Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Topul alimentelor pentru un par sanatos si stralucitor

In termeni de ingrijire capilara, prima idee care ne vine in minte este sa ne indreptam atentia spre mastile si…

By AncaP , in Sfaturi , at April 28, 2017 Tags:

In termeni de ingrijire capilara, prima idee care ne vine in minte este sa ne indreptam atentia spre mastile si uleiurile capilare. Chiar daca eficienta acestora a fost dovedita deja de mai multa vreme, acestia nu sunt singurii factori care intervin in ingrijirea si stralucirea parului. Si alimentatia joaca un rol crucial. Reducand consumul de alimente bogate in materii grase si optand pentru obiceiuri alimentare mai sanatoase, vei vedea o reala schimbare in ceea ce priveste aspectul parului tau. Iata care sunt alimentele pe care trebuie sa le adopti de urgenta pentru a avea un par stralucitor si sanatos.

Somonul. In ceea ce priveste continutul de Omega 3, somonul este una din cele mai bune surse. Omega 3 au capacitatea de a ne mentine sanatoasa podoaba capilara, oferindu-i o hidratare optima ceea ce ii permite parului nostru sa fie mai sanatos si sa creasca mai repede.

Aliments-pour-avoir-des-cheveux-brillants-et-sains-500x333

Pe langa Omega 3 somonul mai contine proteine si Vitamina D care sunt esentiale sanatatii si cresterii parului. Somonul reprezinta alimentul ideal pentru un par sanatos si stralucitor.

Nucile. Ai nevoie de o mica gustare? Daca ai imbina utilul cu placutul? Consumand nuci in mod regulat, sub forma de gustare de exemplu, iti vei hrani parul in profunzime si ii vei oferi nutrientii si acizii grasi necesari stralucirii lor.

Aliments-pour-avoir-des-cheveux-brillants-et-sains-500x334

Bananele. Printre numeroasele cauze care stau la originea caderii parului se numara si stresul si dezechilibrul hormonal. Cum te pot ajuta bananele in acest sens? Bananele contin o cantitate importanta de vitaminele B6, cunoscute pentru faptul ca regleaza echilibrul hormonal si reduc stresul.

Legumele verzi sunt in general bune pentru corp dar si pentru par. Continutul bogat de nutrienti, de acizi aminati si minerale, de vitaminele A,B, C si K sunt ideale pentru piele. Toate aceste elemente benefice favorizeaza intretinerea parului si ii confera forta si stralucire.