Thursday, June 8, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 6 destinatii feerice de vizitat macar o data in viata

De la dunele rosii din Namibia, trecand prin castelul de bumbac din Pamukkale sau lacul Roz Hillier din Australia, descopera…


De la dunele rosii din Namibia, trecand prin castelul de bumbac din Pamukkale sau lacul Roz Hillier din Australia, descopera citind acest articol care sunt cele mai feerice destinatii turistice de descoperit macar o data in viata.

feerice

Lacul Hillier din Australia. Pierdut in largul coastelor din Australia Occidentala, Lacul Hillier se afla la doar cativa pasi de ocean. Doar o banda foarte subtire de verdeata ii separa. Dar ceea ce face ca aceasta piscina naturala imensa, de 600 de metri sa fie foarte spectaculoasa, este nuanta sa de roz aprins. Lacul se admira insa cel mai bine din elicopter. Iar contrastul cu oceanul este unul minunat.

Parcul Zhangjiajie din China. Parcul National Zhangjiajie din China este o padure subtropicala incarcata de mistere. Se vine aici pentru a i se admrira stancile din gresie, care ajung pana la 200 de metri inaltime si care par ca ating cerul. De altfel, peisajele sale maiestuoase l-au inspirat pe celebrul James Cameron pentru filmul sau Avatar. Dar parcul national de aici inseamna si 3000 de specii vegetale, o multime de specii rare printre care si pantera nebuloasa.

The Chocolate Hills, Filipine. Iata o destinatie turistica care ne duce cu gandul imediat la dune de ciocolata. Aici sunt peste 1200 de coline in total, cu o inaltime intre 30 si 120 de metri, fiecare parand ca a fost sculptata cu mana, avand o forma perfect rotunjita.

Deadvlei din Desertul Namibia. In plin desert namiban, in Africa, Deadvlei, care inseama vale sau mlastina moarta, reprezinta o portiune foarte mare de argila alba inconjurata de dune de nisip rosu. Dar ceea ce este si mai remarcabil- prezenta arborilor scheletici, milenari. Chiar daca au murit din cauza secetei, acestia raman in inima acestui maiestuos neant.

Antelope Canyon, Statele Unite. Este vorba despre un fel de grota sculptata in stanca sau gresie de ape si de vant, ceea ce face ca nuantele sale de rosu- portocaliu sa fie mult mai spectaculoase.

Castelul de bumbac din Pamukkale. Adica cele mai frumoase terase naturale spectaculoase, imaculate, care adapostesc piscine naturale si care par construite din bumbac, din zapada chiar. O destinatie turistica cu adevarat grandioasa.

Comments

comments