Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul atractiilor din Madeira

Madeira a fost una din destinatiile la moda in 2016 iar anul acesta se anunta a fi unul si mai…

By AncaP , in Topuri din lume , at March 10, 2017 Tags: , ,

Madeira a fost una din destinatiile la moda in 2016 iar anul acesta se anunta a fi unul si mai de succes din punct de vedere turistic. Insula portugheza este o destinatie extrem de apreciata de turistii din lumea intreaga. Iata ce poti face la Madeira, supranumita ”insula florilor”.

download (28)

Funchal. Debarcati pe aeroport, turistii au posibilitatea de a vizita capitala insulei, situata la 16 kilometri de aeroport. Un oras caruia trebuie sa ii rezervi mai multe zile pentru a putea vizita numeroasele atractii oferite. Muzeul Quinta Das Cruzes, casa lui Joao Goncalves, cel care a descoperit insula, sunt doar cateva din atractiile capitalei. Pasionatii de arta trebuie sa viziteze neaparat Museu de Arta  Sacra, unde sunt expuse capodopere ale picturii flamande.

Mercado dos Lavradores este situata in partea de est a capitalei, ideala pentru a-ti face plinul de fructe si legume. Este cea mai mare piata de pe insula. Este organizata zi de zi, in afara de duminica. Locul ideal pentru a gusta din specialitatile locale precum banana ananaz, papaya si multe altele.

Madeira-Tours26

Fotografiaza casele colorate din Zona Velha. In zona Velha locuitorii s-au prins in jocul initiat de artistul spaniol José Maria Zyberchama, proiect constand in vopsirea portilor caselor in culori vii. O initiativa care a schimbat radical atmosfera din cartier.

Descopera muntii din centrul insulei. Muntii din Madeira ajung pana la 1800 de metri altitudine. Un must do printre localnici si turisti este sa asiste la rasaritul soarelui pe Pico do Arieiro. Pasionatii de drumetii vor aprecia cu siguranta Valea Nonnes, un itinerariu in care poti intalni un numar mare de localnici care sa te ghideze si sa admiri peisajul care taie respiratia.

beaches_02

Relaxare pe plaja de nisip auriu din Porto Santo. Madeira nu se multumeste cu oferirea unei singure insule vizitatorilor. Arhipelagul este compus si din insulele Desertas, Selvagenos si Porto Santo care ii va incanta pe turisti cu plajele sale de nisip auriu.