Tuesday, September 27, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 8 cele mai frumoase orase culturale de descoperit

Chiar daca Paris, Londra sau New York sunt destinatii turistice foarte atragatoare din punct de vedere cultural, asta nu inseamna…


Chiar daca Paris, Londra sau New York sunt destinatii turistice foarte atragatoare din punct de vedere cultural, asta nu inseamna ca alte orase precum Atena sau Sankt Petersburg se lasa mai prejos. Care sunt cele mai originale orase culturale de descoperit? Esti gata sa iti imbogatesti bagajul cultural?

sankt

Sankt Petersburg. Un veritabil muzeu in aer liber, orasul Sankt Petersburg este cu adevarat magic. O destinatie de 10 mai mare decat Parisul, cu o multime de atractii de descoperit. Trebuie neparat sa descoperi astfel catedrala Sfantului Isaac, simbolul orasului, Muzeul Ermitage, unul din cele mai mari din lume sau sa hoinaresti prin numeroasele parcuri din oras.

Aarhus. In 2017, orasul danez Aarhus este una din cele doua capitale culturale europene alese. In 365 de zile, orasul are peste 160 de proiecte culturale. Concerte, expozitii, festivaluri, chiar ai de unde alege.

paphos

Paphos, Cipru. Iata a doua capitala culturala europeana a anului 2017. Tematica orasului – sa lege continentele intre ele, sa creeze poduri intre culturi… cu aceasta ocazie, Paphos si-a deschis publicului siturile sale arheologice si are in jur de 12 expozitii pe luna.

Amman. In anul 2017, Amman este capitala culturala a lumii musulmane. Capitala Iordaniei este un oras istoric, cu o multime de situri antice precum teatrul roman sau templul lui Hercule. Iar orasul este considerat unul din cele mai vechi din lume.

mexic

Mexic. Daca vrei sa alegi America de nord pentru a te cultiva, trebuie sa ajungi prin Mexic si prin capitala sa. Capitala Mexicului are o multime de situri protejate precum cetatea prehispanica sau aquaducul de la Padre Tembleque, care dateaza din anul 1570. Iar orasul mai are o multime de muzee care merita sa fie descoperite.

Bristol. Cei care iubesc arta vor fi mai mult decat incantati aici. Orasul aflat in partea de sud-est a Angliei se scalda intr-o ambianta urbana minunata mai ales datorita artistilor sai celebri in lumea intreaga pentru graffiti.

atena

Atena. Daca vrei sa afli mai multe lucruri despre Antichitate, aici trebuie sa ajungi. Un loc de vis cu minunate situri arheologice, cu Acropole, cu Pantenon, cu ruine fabuloase…

Miami. Vrei sa schimbi putin aerul si sa descoperi o destinatie mai exotica? Aici trebuie sa ajungi. Miscare artistica si culturala este aici in plina dezvoltare.

 

Comments

comments