Saturday, November 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 6 destinatii extreme

Atunci cand iti pregatesti bagajele, ai nevoie de haine bineinteles, de creme, de costume de baie, de un aparat foto…

By AncaP , in Topuri din lume , at March 28, 2017 Tags: , , , , , ,

Atunci cand iti pregatesti bagajele, ai nevoie de haine bineinteles, de creme, de costume de baie, de un aparat foto si asa mai departe…dar pentru a explora una din destinatiile extreme din acest articol mai ai nevoie de ceva- de un curaj nebun pentru a profita din plin de o escapada plasata sub semnul adrenalinei.

titanic

Epava Titanicului, Oceanul Atlantic. De peste un secol, celebra nava apartinand White Star Line a disparut dar reputatia sa este inca vie. De cand s-a descoperit epava sa, se organizeaza numeroase expeditii la 600 de km in largul regiunii Terranova. Va trebui sa te scufunzi la 3800 de metri adancime. Cu siguranta ca o vei auzi pe Celine Dion cantand la tine in creier.

Muntele Everest. Nepal. La scoala ai invata cu siguranta ca Muntele Everest este cel mai inalt din lume. Ajunge pana la 8848 de metri, adica echivalentul a peste 27 de Turnuri Eiffel suprapuse. La aceasta altitudine vantul este foarte puternic, oxigenul rar, frigul glacial…

tornado

Tornado Alley, Great Plains, Statele Unite. In inima Marilor Campii Americane, climatologii au izolat o zona unde formarea de tornade nu este un lucru deoc rar. Tornado Alley este o zona care se intinde pe o suprafata care acopera 11 state, din ce in ce mai populara.

Muntele Hua, China. Acest munte, cu un varf care culmineaza la 2154 de metri, are o reputatie sacra. Asta din doua motive- este unul din cei cinci munti sacri din China iar ascensiunea sa este una extrem de periculoasa.

 tristan

Tristan Da Cunha, Regatul Unit. Chiar daca acesta regiune a apartinut Regatului Unit, se afla pierduta in mijlocul Oceanului Atlantic de Sud, fiind considerat cel mai izolat loc din lume. Trebuie sa mergi cel putin 7 zile cu vaporul prin Africa de Sud pentru a ajunge aici. Este un loc foarte indepartat, dar foarte frumos, cu coaste vulcanice si o diversitate minunata a faunei.

Gansabaai, Africa de Sud. Acest mic sat de pescari situat in extremitatea de sud-vest a tarii nu pare foarte popular la prima vedere. Dar marea populatie de rechini de aici au dus la aparitia unei activitati denumite cage diving.

Comments

comments