Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Un top al…celor mai insolite toalete din lume

Un experimentat in ale calatoriilor iti va spune urmatoru lucru: obiectele sanitare spun multe despre o destinatie. Oricare ar fi…

By AncaP , in Ciudat , at February 26, 2017 Tags: , ,

Un experimentat in ale calatoriilor iti va spune urmatoru lucru: obiectele sanitare spun multe despre o destinatie. Oricare ar fi denumirea acestora – toaleta, WC public sau latrine – toaletele reprezinta o fereastra (mai mult sau mai deschisa) asupra sufletului lumii. Nu doar gradul de curatenie este relevator ci si amplasarea lor si modul in care au fost gandite, concepute si decorate. Adesea, toaletele isi depasesc functia principala si devin opere de arta in toata regula. Iata un top al celor mai originale si insolite toalete din lume.

An isolated toilet in the Lencois Maranhensis sand dunes of Brazil.

Parcul national Lençois Maranheses, Brazilia. Nu te-ai astepta sa gasesti o toaleta izolata in acest peisaj insolit de dune de nisip alb apartinand parcului national Lençois Maranheses din Brazilia. De aproape, locul nu este atat de miraculos. In ciuda aspectului sau arid, acest desert situat in apropiere de bazinul amazonian este presarat cu lacuri de un albastru translucid.

Little "Toilet island" in the middle of Caribbean sea (Belize, Placencia).

O insula izolata cu toalete in apropiere de Palencia, Belize. Acest confetti paradisiac situat in marea Caraibelor, in largul Palencia poseda propriul sau tron din care “regele” sau “regina” poate supraveghea imensitatea insulei desertice. Singura problema: chiar daca hartia igienica lipseste, nu ai in apropiere niciun magazin pentru a o cumpara…

A toilet next to Huldefossen waterfall, Norway.

Huldefossen, Norvegia. Vacarmul produs de miile de meri cubi de apa deversata de aceassta cascada imensa, cu o inaltime de 90 de metri este de ajuns sa inece orice productie sonora indezirabila. De notat ca Norvegia numara numai putin de 90 de cascade, cele mai inalte din Europa.

Chott el Djerid, Tunisia. Regiunea Chott el Djerid, un lac vast sarat situat in partea de sud a Tunisiei a gazduit pe vremuri turnarile pentru primul film din saga Star Wars.

The toilet at 4600 metre altitude on the slopes of Kilimanjaro in Barafu camp.

Parcul national Sagarmatha, Nepal. Ama Dablam – 6182m –situat in partea de est a Nepalului este magnific. Si pentru a admira aceste peisaje magnifice ai la dispozitie toaletele din satul Chukhung, situate la o inaltime de 2000 de metri.