Thursday, September 29, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top idei de citytrips care te vor face sa visezi

Londra, Paris, Praga sau New York, sunt cu siguranta cele mai trendy destinatii pentru un citytrip minunat. Dar atunci cand…


Londra, Paris, Praga sau New York, sunt cu siguranta cele mai trendy destinatii pentru un citytrip minunat. Dar atunci cand vrei altceva, acel « je ne sais quoi » care sa te ajute sa vii cu suveniruri fabuloase din vacanta, exista alte orase unde poti ajunge. Care sunt acestea?

city

Amsterdam- glamour de-a lungul canalelor. Amsterdam este o capitala deschisa tuturor, un fel de satuc mai mare cu cele mai frumoase canale, marginite de cele mai somptuoase cladiri care par sa nu se fi schimbat deloc din perioada Epocii de aur olandeze. Vechiul centru al orasului are o multime de cafenele, de magazine trendy si de hotele design. Canale, cele mai frumoase casute, muzee, biciclete, cafenele, 1001 secrete de descoperit….

Moscova, unde rublele vorbesc. Capitala ruseasca are miliarde de metri patrati, adica este unul din cele mai frumoase orase de descoperit. Are cele mai sic buticuri, o scena fashion exuberanta, galerii de arta si cafenele trendy.

Atena, leaganul civilizatiei moderne. Un singur week-end nu este cu siguranta de ajuns pentru a descoperi aceasta destinatie minunata. Dar poti incerca sa descoperi macar comorile arheologice din cartierul Plaka sau din portul Pireu.

Budapesta, cu un farmec inimitabil. Poti bea o cafea in cele mai sic cafenele, te poti relaxa in baile sale termale, sa vizitezi cele doua parti ale orasului de pe malul Dunarii… Budapesta inseamna farmecul inimitabil al oraselor din Europa de Est.

Lisabona, o destinatie fantastica. Lisabona, orasul portuar de pe malul fluviului Tajo, este extrem de surprinzator. Dar si fantastic in acelasi timp. De aici a inceput Vasco da Gama cu explorarile sale, de aici poti incepe si tu. Poti merge non stop pe stradutele sale minunate si fermecatoare sau poti lua un tramvai galben, tipic pentru imaginea orasului.

Roma sau dolce vita. Atunci cand ne gandim la Roma, ne vin in minte imediat imaginile unor fantani minunate, dar si altele provenite din fimele anilor ’50 care evoca atat de bine La Dolce Vita. Cultura, shopping… cum sa nu o iubesti?

Berlin. O veritabila metropola, cel mai mare oras din Germania cu o imensa oferta culturala si cu o istorie care ajunge pana in secolul 13.

Comments

comments